fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az űr hangjai

0

A brooklyn-i StudioKCA megalkotott egy felettébb érdekes pavilont, mely pontosan letükrözi a föld körül keringő műholdak pályáját. Az Orbit Pavilion NASA megbízásából épült, s leginkább egy túlméretezett kagylóra emlékeztet.

A formáját az az élmény inspirálta, amikor a fülünkhöz illesztünk egy tengeri kagylót és hallani véljük benne a víz morajlását. Az Orbit Pavilion 102 négyzetméter alapterületű és 325 négyzetméternyi vízsugár-vágta alumíniummal van lefedve.

Orbit Pavilion NASA

Ez egy viszonylag egyszerű konstrukció, a belső egy csavart folyosóval kapcsolódik a külvilághoz, így adja ki a kagylóformát. Bent középen egy hatalmas okulusz található, s az orbitális pályák fel vannak rajzolva a falra.

Orbit Pavilion NASA

Orbit Pavilion NASA

A 28 csatornás audió berendezés pedig arra van beprogramozva, hogy azokat az elektromos hangsávokat sugározza, melyeket a szatellitek pályagörbéi sugároznak.

NASA Orbit Pavilion from Luma Projects on Vimeo.

„A NASA egy egész műholdflottát alkalmaz, hogy megfigyelje a Földet: az időjárás mintázatokat, a tengerek szintjeit, az óceán áramlatait, a szelet és a viharokat, valamint a frissvíz erőforrásokat.”- magyarázza Shane Mybeck, a pavilon megalkotója.

Orbit Pavilion NASA

„ A hangok úgy változnak, ahogy a műholdak mozognak és mi valós időben hallhatjuk őket!”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «