Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Az utcáról a csuklóra: street art órába zárva

0

Az 1960-as években született utcai művészet ma már egyre több új területekre bővíti képi hatáskörét, beleértve az órákat is, amint az a Manufacture Royale: ADN Street Art Collection című új darabján is látható. Ez a technikai, esztétikai és művészi alkotás kiemeli a dekoratív, de kevéssé használt művészeti formát: a festészet vízzel vagy víznyomással.

ADN Street Art Collection

Avantgárd technikának számító eljárásként, a festészet e formája abból áll, hogy a víz felszínén egy filmszerű réteget hoznak létre a kiválasztott színekkel és absztrakt mintákkal. Miután az óra egy vagy több alkatrészét a vízbe merítették, ezek a filmrétegek fedik be őket, és véglegesen rajtuk maradnak.

ADN Street Art Collection
Az ADN Street Art Collection órának nincs számlapja, de egy építészeti, háromdimenziós és színes szerkezetet mutat be. A négyzet belsejében elhelyezett téglalap, mindkettő élénk színű (kék, lila, rózsaszín, piros és sárga) árnyalatú díszes sziluettje a szokatlan karórát alkotja. Két széles, ezüst mutató számolja az órákat és perceket a központban, míg 6 óránál egy repülő tourbillon látható.

ADN Street Art Collection
A különféle órafunkciókat az MR10 kaliber, a Manufacturing Royale által tervezett és kifejlesztett kézi tekercselés hajtja. A nyitott mechanizmusa elöl és hátul látható, és 108 órányi autonómiát biztosít, miközben óránkénti 21,600 rezgéssel (3 Hz) működik. A szerkezet egy 47 mm átmérőjű acél tok belsejében fészkel.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «