Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Azték hagyaték modern köntösben

0

A Rozana Montiel által vezetett mexikói design stúdió, a REA nemrég fejezte be legújabb otthonát, amely nem a már kitaposott utat követi.

Stone House

A kis mexikói faluba, Tepoztlánban egyértelműen tetten érhető a környék gazdag története, kezdve a régi kövektől, amelyek az utakat szegélyezik. A gyakorlott szem felismeri, hogy ez texcal, az ősi azték hagyományok szerint vésve.

Stone House

Tepoztlánt ugyanis az azték civilizáció szülőföldjeként tartják számon, ahol a tollas kígyó isten született. A hegyi város tele van a múlt leleteivel, amit mára több évszázadnyi növényzet borít – nehéz lenne letagadni a hely misztikus auráját. A REA egy kőházat húzott fel az ősi azték kultúra romjaira.

Stone House
A REA egy szigorú geometrikus teret hozott létre a gyönyörű texcal alapból. A különböző méretű és formájú kövek matematikailag illeszkednek egymáshoz, hogy a végén egy teljes egészet alkossanak; fáradságos feladat az állandóság megjelenésének elérése. Az otthon modern kényelmet kínál egyfajta rejtélyes stílussal párosítva, amely nem köthető időhöz, csak a tájhoz.

Stone House

A házban használt anyagok semlegesek és puhák a szem számára; a feltűnő színeket kizárólag a kinti vibráló természet adja hozzá a látványhoz: a gazdag zöldet a növényektől és a mélykéket az átriumban található szökőkútból. Ezek a természetes színek betölti a kő és a kezeletlen fa által nyújtott üres vásznat.

Stone House
A ház alaprajza nyitott, így szabadon mozoghat a fény, levegő és láb. Miért kellene elbarikádozni a természetet, amikor az időjárás állandóan olyan kellemes.

Stone House

Ezért az otthon nyitott az elemek felé: a napfénytető és további elválasztók egyszerűen elmossák a határt a belső tér és a külvilág között. A fény minden szögből képes a lakásba áramolni amikor lemegy, illetve felkel a nap.

Stone House

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «