Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Bahá’í templom Új-Guineában

0

A tavalyi dél-amerikai bahá’í templom után ez immár a második modern imahely, ami az elmúlt években épült. A bahá’í imaházak nemcsak a bahá’í hit követői számára épülnek. Vallástól, nemtől, bőrszíntől függetlenül várják az érdeklődőket az imahelyeken.

Bahá'í templom Új-Guineában

A Henry Lape és Saeed Granfar építészek által tervezett bahá’í imaház egyike lesz a világ két bahá’í templomának. Új-Guineában több, mint 700 különböző vallás létezik, ezért ez az imahely minden vallás számára nyitva áll.

Bahá'í templom Új-Guineában
A templom belsejében összesen 350 fő számára találhatunk ülőhelyeket, az érdekes tetőszerkezet és a kilenc különös formájú bejárat tükrözi a környék hagyományos építészeti stílusát.

 

A tető spirális kialakítású, a kupolaszerkezet közepén pedig egy ablak található, ami természetes fénnyel árasztja el a teljes belső teret.

Bahá'í templom Új-Guineában
A környék kézművességére a szövésre erőteljesen jellemző. Új-Guineában szinte minden háztartásban találunk kézzel szőtt tárgyakat. Ez az imahely minden bizonnyal össze fogja szőni az itt létező különböző vallások követőinek életét és kultúráját.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «