fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Bajor Amerika – BMW Concept 101

0

A Concept 101 a végtelenbe vezető utak nyújtotta szabadság és a függetlenség érzésének BMW Motorrad által képviselt modernkori értelmezése, az „amerikai nagy utazás” tökéletes megtestesítője, amely új fejezetet nyit a BMW Motorrad motorkerékpár-tanulmányainak történetében.

A „Concept 101” tanulmánnyal a bajor gyártó a „bagger” stílusú motorkerékpárok modernkori BMW-értelmezését fejezi ki. A koncepció rendkívül elnyújtott és áramvonalas sziluettje már messziről kiemelkedik a tömegből.

BMW Motorrad „Concept 101”

A szupersport-motorok alacsony frontrészével és hátrafelé magasodó kialakításával ellentétben a BMW Motorrad „Concept 101” csepp alakú sziluettjét a „baggerek” jellegzetes felépítése szerint rajzolták meg a tervezők, amelynek a fejidom a legmagasabb pontja.

Közvetlenül alatta kapott helyet a hatalmas első kerék, amely szinte húzza maga mögött a laposan elnyújtott sziluettet. A koncepció karakteres stílusa mindeközben újabb és újabb kétkerekű kalandra csábít.

BMW Motorrad „Concept 101”

A tökéletes „baggeres” arányok szerint megtervezett formát a jármű hátsó kereke melletti két oldalra erősített túradobozok zárják, amelyeket a tanulmány áramvonalas íveihez illesztettek.

BMW Motorrad „Concept 101”

A „Concept 101” elnevezés az egyedülálló motorkerékpár-tanulmány erőforrásának hengerűrtartalmára utal. A kétkerekű koncepció meghajtásáról gondoskodó soros hathengeres motor lökettérfogata 1 649 köbcentiméter, ami hozzávetőlegesen 101 köbhüvelyknek felel meg az angolszász hengerűrtartalom-meghatározás mértékegysége szerint.

BMW Motorrad „Concept 101”

Mint ilyen, a „Concept 101” messze túlmutat a puszta lóerő-értékeken és gyorsulási adatokon – csakis az erőteljes és zavartalan motorozás mindent elsöprő élménye számít. A soros hathengeres motor hatalmas forgatónyomatéka minden közlekedési szituációban rendkívüli vonóerőt garantál.

  • A koncepció az egyedi motorkerékpárokat készítő Roland Sands Design műhelyben öltött végleges formát, amely mindössze egy órára található az egyedi kétkerekűek Los Angeles-i központjának számító Newbury Parktól. Roland Sands a BMW Motorrad dizájncsapatával szoros együttműködésben szerelte össze a „Concept 101” exkluzív alkatrészeit. A BMW Motorrad immáron több éve sikeresen dolgozik együtt az egyedi motorkerékpárokat készítő szakemberrel, az együttműködésből olyan páratlanul egyedülálló járműtanulmányok születtek, mint például a Concept Ninety.

    BMW Motorrad „Concept 101”

    Roland Sands átfogó járműépítési tapasztalata és hatalmas szakértelme izgalmas párost alkot a BMW Motorrad történelmi és technológiai lehetőségeivel. Roland Sands a BMW Motorrad „Concept 101” számos alkatrészét saját műhelyében rakta össze, a tanulmány egyedi darabjait pedig gondos aprólékossággal, kézzel készítette el. A páratlan kétkerekű ezen jellegzetes alkatrészei, így a kuplungfedél, a vezérműlánc-fedél és a keréktárcsák is a kiváló szakember kézjegyének logóját viselik, ismét emléket állítva a sikeres együttműködésnek, amely megannyi éven át bizonyított már. A tanulmány anyaghasználata és technológiai arzenálja ugyancsak a legkorszerűbb elemekből áll, minden részletével hirdetve a BMW Motorrad vezérelvét, az érzelmekben gazdag precizitást.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «