A Bell Helicopter légitaxi koncepcióval landolt a CES-en

0

A Bell Helicopter nem arról ismert, hogy állandóan futurisztikus légi járművek terveivel rukkolna elő, de az utóbbi időben láthatóan szabadon engedték a fantáziájukat.

Bell Helicopter légitaxi koncepció

A cég a január elején Las Vegasban megrendezett CES-en egy repülő taxi dizájnnal landolt, mely azt a víziót mutatja be, hogy milyenek lesznek a jövőben a városok rendelésre érkező légi járművei.

Bell Helicopter légitaxi koncepció
Az elmúlt fél évszázadban az emberek jelentős része városokba költözött, ezzel pedig megjelentek és súlyosabbá váltak olyan nem elhanyagolható problémák, mint a forgalmi dugók és a légszennyezés. Ebből kifolyólag a jövőben nagy szerepet fog játszani az, hogy az emberek miként közlekednek a városokban, és a régóta emlegetett repülő taxik egy kivitelezhető megoldást jelentenek ezen a téren.

Bell Helicopter légitaxi koncepció
A NASA-tól kezdve az Airbus-on és a Boeingen át a kevésbé ismert startupokig mindenki komoly pénzeket öl ezekbe az új típusú légi járművekbe, és most úgy tűnik, hogy a Bell Helicopter is eljátszott legalább ennek gondolatával. Elég kevés részlet áll rendelkezésre a CES-en bemutatott névtelen légi taxiról, de a képek alapján egy négyüléses kabint kell elképzelni.

Bell Helicopter légitaxi koncepció
A Bell elmondása szerint a belső tér lehetővé fogja tenni az utasok számára, hogy elolvassák a híreket, konferenciahívásokat bonyolítsanak le és dokumentumokat osszanak meg. Hogy mindenkinek bemutassák miről is van szó, egy kiterjesztett valóság szimulátort állítottak fel, hogy a CES résztvevők egy virtuális kirándulást tehessenek a nappali és éjjeli városokon keresztül.

Bell Helicopter légitaxi koncepció

Bár a CES-en csak az utasélményre fókuszáltak, és csak a kabint mutatták be, a cég egy teljes légi taxin dolgozik, amelynek rotorjai vannak, és elektromos meghajtással működik, amit a Bell reményei szerint a jövőben prezentálni is tud.

Bell Helicopter légitaxi koncepció

„A Bell Helicopter újraírja a vertikális repülés szabályait, és az aviatika hagyományait feszegeti, hogy valós problémákra kínáljon megoldást” – mondta Mitch Snyder, a Bell Helicopter elnök vezérigazgatója. „A városi légi taxik jövője közelebb van, mint sokan gondolják. Hisszük, hogy koncepciónk pozitív hatással lesz a közlekedési problémákra a világ nagyvárosaiban.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «