Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Bell Helicopter V-280 a konvertiplánok új generációja

0

A Bell Helicopter V-280 Valor százszázalékos eredményt ért el a szárazföldi teszt során a Bell Belicopter Amarillo Assembly Centerben.

Bell Helicopter V-280 Valor

Nemrég fejezték be a Bell Helicopter konvertiplánjának – mely a helikopter és a rögzített szárnyú légi járművek előnyeit ötvözi – prototípusát, amely kétszer nagyobb sebességre és kétszer hosszabb táv megtételére képes, mint a jelenlegi helikopterek. Most tesztelik a vezérlést és a repülésbiztonsági rendszert, és ha minden jól megy, már idén a levegőbe emelkedhet a Valor.

Bell Helicopter V-280 Valor
Eredetileg az Egyesült Államok hadseregének Future Vertical Lift programjának keretében fejlesztették ki a V-280 modellt, amely a konvertiplánok új generációját képviseli: könnyebb, egyszerűbb és olcsóbb, mint a V-22 Osprey.

Bell Helicopter V-280 Valor

A súlycsökkentést a törzsben, a szárnyban és a farokban lévő kompozitok széles körű felhasználásával érték el. Ez 30 százalékos megtakarítást eredményez még az integrált páncélzattal együtt is.

Bell Helicopter V-280 Valor
A V-280-ban a motort elmozdították a rotorcsapágyaktól, hogy egyszerűbb szerkezetet érjenek el, így vészhelyzet esetén mindkét rotor egy motorral tud működni.

 

A Valor 14 főből álló csapatok szállítására képes, 280 csomós (520 km/h) sebességgel tud repülni, 1,481 km a bevetési távolsága és a teherbírása 5,400 kg.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «