Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Benetti új, Oasis szuperjachtja

0

A széles, nyitott hátsó fedélzetéből ítélve a Benetti új, 135 láb hosszú Oasis jacht koncepciója forradalmi hangsúlyt fektet a kültéri életre. A londoni RWD, egy cég, amely tipikusan nagyobb, egyedi szuperjachtokat készít, egy kategóriájában egyedülálló fedélzetet alkotott egy 6 négyzetméteres medencével a szívében.

A Benetti új, Oasis szuperjachtja

A koncepció egy új trendet indíthat el ebben az osztályban. A Benetti a formatervezés irányát a tengeri hajózás felé kormányozta az origami-szerű elrendezéssel, melyen oldalirányú mellvédekkel és hátsó platformmal, amely felhajlik, hogy megvédje a kormányfülkét a víztől. A 135 lábas napozóterasza és a nyitott terem a fedélzeten, valamint a társalgó a elülső fedélzeten, biztosítja, hogy minden emeleten találjanak az utasok egy oázist.

A Benetti új, Oasis szuperjachtja
A belső terveket a Manhattenben tevékenykedő Bonetti/Kozerski Architecture készítette, és friss szemléletével elmossa a hagyományos terek határait. A „nappali” helyiség például a hagyományos főszalont kényelmes fotelekkel váltja fel, melyek a hatalmas ablakok mellett lettek elhelyezve, és bár is van itt székekkel. De a dizájn igazán eltérő megközelítése a helyiség külön jóga és wellness spa részlegénél érhető tetten, amihez saját erkély is tartozik.

A Benetti új, Oasis szuperjachtja

A spa a nagyobb jachtoknál tipikusan a víz szintjén, a strandnál található, így a főfedélzetre történő áthelyezése jól mutatja, hogy mennyire eltérően fogják az Oasis tulajdonosok használni a hajójukat. A széles hátsó hajófari ajtó zökkenőmentes összeköttetést biztosít a külső fedélzethez, ahol hasonló színű teakpadló van kint és bent, hogy megerősítse a terek egységét.

A Benetti új, Oasis szuperjachtja
A Benetti kétféle belső dizájnt kínál: az egyik tradicionálisabb, a hagyománykedvelő tulajoknak, míg a másiknak sportosabb érzete van a fiatalabb klientúra számára. A Bonetti/KOzerski Architecture világos színű bőrt és rózsafa részleteket használt mindkét variációnál, hogy kiemeljék a könnyedség érzetét.

A Benetti új, Oasis szuperjachtja

A tulajdonos lakosztályához egy hatalmas hálószoba és hozzá egy privát erkély, valamint egy teljesen felszerelt fürdőszoba tartozik. Az alsó fedélzeten két VIP luxuskabin és két, emeletes ágyas kabin kapott helyet. A személyzeti szállás, ahol kilenc fő legénység fér el, elkülönítve a hajó elejében található.

A Benetti új, Oasis szuperjachtja
A tervezők a kormányfülkét is átalakították, hogy a fejtámla hátsó rész egy másik társalgóba néz, aminek minden oldala ablak. A Benetti szerint az Oasis 14,5 csomóval fog hajózni, top sebessége pedig 15 csomó lesz. A jacht 11 csomó mellett kb. 4000 tengeri mérföldet tud megtenni. Az Oasis garázsában két jet-ski és 21 láb hosszú vitorlás fér el.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «