fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

BMW a zöld legújabb árnyalata

0

A BMW i8 nyerte a világ legzöldebb autójának járó díjat. Még egy pár év és azt is megérjük, hogy bajor márka új szómozaikja egy betűvel bővülni fog, és hamarosan a “BGMW” feirat lesz a kék-fehér logo koronája.

A BMW i széria immáron sorozatban második alkalommal győzedelmeskedett az autóipar legkiválóbb képviselőit elismerő World Car Awards választás legzöldebb járműnek járó World Green Car kategóriájában. Azáltal, hogy a New York-i Nemzetközi Autószalonon elnyerte a rangos kitüntetést, a BMW i8 megismételte a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 tavalyi sikerét.

BMW i8 és i3

A World Car Awards 2015 választás nemzetközi zsűrije a progresszív sportautó plug-in hibrid hajtásláncának és innovatív könnyűszerkezetes felépítésének egyedülálló kombinációját, valamint a BMW i8 formabontó kialakítását ismerte el a díjjal.

BMW i8

A BMW i8 mindazonáltal a legjobb luxusautónak járó World Luxury Car 2015 kategória döntősei közé is bekerült, amellyel nyomatékosítja páratlan pozícióját.

BMW i8

A BMW i8 a BMW Group első sorozatgyártott plug-in hibrid járműve, amely egy modellben egyesíti az abszolút sportautók kimagasló teljesítményét és egy kisautó üzemanyag-fogyasztási- és károsanyag-kibocsátási értékeit. A BMW i8 tisztán elektromos meghajtással 37 kilométert tud megtenni, miközben a nyers sportautók gyorsulását kínálja, egy kisautó átlagos üzemanyag-fogyasztásával karöltve.

BMW i8

Hajtásláncában a BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt 1.5 literes, háromhengeres benzinmotort egy elektromos motor egészíti ki, együttesen 266 kW / 362 lóerő rendszerteljesítményt produkálva, amelynek köszönhetően a BMW i8 mindössze 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 gramm / km)*.

A plug-in hibrid hajtáslánc akkumulátorai bármelyik hagyományos konnektorról, speciális töltőállomásnál vagy menet közben is feltölthetők. Az innovatív anyagok széleskörű alkalmazása és a BMW i8 energiagazdaságos gyártási folyamatai egyaránt a koncepció átfogó, jövő orientált karakterét hangsúlyozzák.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «