Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A BMW és az Art Basel művészeti kiállítás Hongkongban

0

A 2017. március 23-25. között nyitva álló expón a BMW Lounge komfortszobában Abigail Reynolds, a BMW Art Journey harmadik nyertese is kiállítja öthónapos világkörüli útjának összefoglaló installációját.

Abigail Reynolds

Abigail Reynolds

A BMW és az Art Basel művészeti kiállítás 2015-ben indította útjára világméretű közös kezdeményezését, a BMW Art Journey-t (BMW művészeti utazás), amely a feltörekvő fiatal művészek megtalálására és patronálására hivatott. A díjat elsőként a fiatal hongkongi alkotó, Samson Young, majd egy évvel később a német művészduó, Henning Fehr és Philipp Rühr, mígnem legutóbb Abigail Reynolds nyerte el.

Abigail Reynolds

Öt hónapon át tartó művészeti utazása a brit irodalmárt három kontinensre és hat országba kalauzolta el, Kína, Üzbegisztán, Törökország, Egyiptom, Olaszország és Irán érintésével.

Abigail Reynolds

A BMW Art Journey harmadik nyertesét mindig is szoros kötelék fűzte a könyvekhez és a könyvtárakhoz: miután az Oxfordi Egyetemen angol szépirodalmat tanult, művészeti alkotásaihoz szinte magától értetődő módon a könyvekből és szépirodalmi alakok jellemrajzából merített ihletet.

Legújabb projektje „Az idő romjain, avagy a Selyemút elveszett könyvtárainak nyomában” címet viseli („The Ruins of Time: Lost Libraries of the Silk Road“), amelyhez Abigail elbeszélések, történetek és legendák alapján tizenhat olyan, a Selyemút mentén álló egykori könyvtár emlékét tárta fel, amelyeket az elmúlt évszázadok során politikai konfliktusok, természeti katasztrófák vagy háborúk döntöttek romba.

Abigail Reynolds

„A könyvtár a tudás központja, ahol a gondolkodás és a tudomány megfogan. Olyan helyekre utaztam, ahol mindez nemrégiben vagy több évszázaddal ezelőtt a múlt homályába veszett. Az öt hónapon át tartó kaland egyszerre volt kimerítő, káprázatos és felejthetetlen, miközben három földrész olyan kultúráit jártam körbe, amelyekről korábban semmit sem tudtam. A BMW Art Journey kitágította a világról alkotott képemet és elvarázsolta az elmémet, pont ahogyan azt a könyvtárak is szokták” – mesélte a BMW Art Journey harmadik nyertese.

Abigail Reynolds

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «