Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

BMW Lac Rose – a dicső múlt emlékére

0

1983 és 1985 között a motorkerékpároknál a BMW vihette haza a győzelmet a Dakar ralin. A legendás R80G/S Adventure szellemét a BMW Motorrad egy különleges koncepció motorral, a Lac Rose-zal szeretné megünnepelni, ami jó reklám is egyben a most futó népszerű R nine T modellnek is.

BMW Lac Rose

A motor névadója a szenegáli rózsaszín Retba sós tó, ami arra az időre utal, amikor még Párizs és Dakar között rendezték a Dakar ralit.

BMW Lac Rose

A BMW szerint pedig ez a név fejezi ki legjobban a motor értékeit, hiszen az hűvös és laza, egy olyan társ, ami arra késztet bennünket, hogy elhagyjuk az utcát és nekivágjunk a nagy ismeretlennek.

BMW Lac Rose

Egy motor, amivel az úttalan utakra is rátévedhetünk, mert elég jó ahhoz, hogy ne kerüljünk bajba.

BMW Lac Rose

Az R nine T alapokkal rendelkező Lac Rose designjára komoly befolyást gyakorolt az egykori G/S, a szélvédő, a sárhányó, az olajhűtő védő, a túlméretezett 32 literes tank, a fényszóró és az ülés is innen érkezett.

BMW Lac Rose

Az off-road-os feelinget pedig a küllős kerekek, a Michelin T61-es bütykös gumik pedig csak még inkább kihangsúlyozzák.

 

A BMW bár júniusban a Biarritzi Wheels and Waves motorkiállításon már bemutatta a koncepció motorját, ennek ellenére egyenlőre sincs szó arról, hogy a Lac Rose valaha is gyártásba kerülne.

BMW Lac Rose

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «