Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A BMW önvezető motorkerépárja

0

Szeptember elején, egy videóban debütált az önvezető motor, amit a BMW az elmúlt két évben fejlesztett. A motort olyan biztonsági rendszerek fejlesztéséhez fogják használni, amely a figyelmetlen sofőröknek nyújt segítséget.

A BMW önvezető motorja

Az önvezető technológiát a BMW R1200GS modelljébe a német autógyártó kétkerekűekért felelős divíziója, a BMW Motorrad tette hozzá. A videóban látszik, hogy a motor önmagától tud elindulni, gyorsulni, bedőlni a kanyarokban és megállni.


A cég elmondása szerint nem a fogyasztóknak tervezték a motort, hanem azért, hogy többet tudjanak meg arról, miként lehet új biztonsági rendszereket bevezetni. Az ötlet az, hogy az önvezető rendszer akkor avatkozik be, amikor a vezető nem figyel eléggé az útra.

A BMW önvezető motorja
„A prototípus segít tovább bővíteni a tudásunkat a jármű dinamikájáról, így kategorizálhatjuk a sofőr viselkedését, és megjósolhatjuk, hogy a jövőbeli szituáció vajon veszélyes lesz-e vagy sem” – mondja Stefan Hans, a Motorrad biztonsági mérnöke. „Ha igen, informálhatunk, figyelmeztethetünk, vagy közvetlenül beavatkozhatunk.”

A BMW önvezető motorja

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «