Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A BMW R65 Delux a Mad Max előtt tiszteleg

1

A szicíliai Delux Motorcycles egy workshop, amit két motormániás hozott létre. Olyan egyedi masinákat terveznek, amikkel saját különcségüket tudják kifejezni. Gabriele egyébként a motorbolton kívül egy tévéstúdiót vezet, Massimo pedig egy tradícionális szicíliai étterem büszke tulajdonosa.

BMW R65 Delux

A motor alapja egy 1983-as BMW R65, és csupán 45 ezer kilométert futott, mikor a Delux megvásárolta. “Egy régi pajtában porosodva találtunk rá. Eredetileg egy farmeré volt, tehát valószínűleg sokat használták terepen” – mondta Gabriele.

BMW R65 Delux

A designt a Mad Max ihlette, és mindent felhasználtak a kivitelezéskor, amit csak találni tudtak. A lényeg az volt, hogy újraélesszék a régit, ami sikerült is.

BMW R65 Delux

A tank a motor legmegkapóbb része, hiszen olyan patinát kölcsönöz a gépnek, amivel teljesen egyedivé tudták varázsolni a megjelenését. Nagyon fontosnak tartották, hogy a súlyt minimálisra csökkentsék.

BMW R65 Delux

A váz és a motorblokk az eredeti maradt, de Gabriele és Massimo új felfüggesztést és lengécsillapítókat szerelt fel rá. A fényszórókat egy 90-es Jeepről kölcsönözték, amit feketére festettek és az eredeti üveget sárgára cserélték.

BMW R65 Delux

A tank kézzel készült egy régi vízvezetékcsőből. A tanksapka eredetileg egy gázcsőhöz tartozott, és egy 70 CB Honda szívócsonk-szelepet is felhasználták hozzá. A motor összes fémalkatrészét megtartották eredeti állapotában. A nyerget egy Bernardi kerékpárról szerezték, az érdekessége pedig az, hogy egy régi feszítővas tartja most a helyén, aminek így adtak új életcélt.

BMW R65 Delux

“Kiszedtük az elektronikát és a műszereket, hogy még csupaszabb lehessen a motor, így jobban emlékeztet egy egyszerű biciklire. Minden szükséges eszközt a vázban rejtettünk el, hogy ne zavarják meg az összképet” – mondták a tervezők.

BMW R65 Delux

Egy rögtönzött tárolóban van minden olyan, amit nem tudtunk eldugni, de elég jól néz ki a motoron. Az utolsó simítást egy 1985-ös Kawasaki motocross motor kormánya jelentette, és mivel egy igazi olasz gépről van szó, a kipufogódobot egy öreg Fiatról szerezték be.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az olaszok BMW-je • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «