fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Bocelli jachtja

0

Az opera szupersztár Andrea Bocelli utazni akar. Pontosan ezért lett a Darwin 86 felfedező jacht, a Stella del Nord új tulajdonosa. Tele tankkal a 195 tonnás motoros jacht több mint 10 ezer kilométert tud megtenni 8,5 csomós sebességgel. Ez Róma-Miami távolsága, és még marad is egy kis üzemanyag.

Stella del Nord

Bocelli 2014-ben újonnan vásárolt, szeretett 72 láb hosszú Gamma 22 Libertas-át cserélte el az olasz Cantiere delle Marche által épített Darwinra. A 2015-ben elkészült hajó utoljára az olasz jacht brókernél, a Corte Srl-nél 6,1 millió euróért árulták.

A CdM társalapítója, Vasco Buonpensiere elmondása szerint „Mr. Bocelli egy felfedező jachtot keresett, amely lehetővé teszi a számára, hogy a családjával együtt messzire hajózzon, kényelemben, még a legrosszabb időjárási viszonyok között is.”

Stella del Nord

Úgy tűnik jól választott. Miután megérkezett a Darwin, a 60 éves Bocelli és legénysége a CdM észak-olaszországi lavagnai hajóműhelyétől Nápoly felé indult, egyenesen bele a késő tavaszi Tramontana viharba.

Stella del Nord

Buonpensiere azt mondja, hogy a hajó és a legénység is épségben átvészelte a vihart, így a toszkán tenor épp időben érkezett meg a nápolyi Teatro San Carlo operaházba a koncertrjére.
A Stella del Nordot az olasz hajó építészek, a Hydro Tec által tervezett negyedik Darwin Class 86. Egy amerikai tulajdonos adta a megbízást, aki állítólag több mint 1 millió dollárt adott hozzá, így a legmagasabb színvonalú Darwin 86 épülhetett meg.
Mint minden Darwin 86, ez is alumíniumból és acélból készült. A teljesítményt egy pár12 literes, alacsony fordulatszámú, 12 literes Caterpillar C12-es dízelmotorok biztosítja, amelyek egyenként 385 LE-t adnak, így összesen elérve a 770 LE-t. A hajó legmagasabb sebessége 11 csomó.

Stella del Nord
A jachton legfeljebb nyolc vendéget lehet elszállásolni négy szobában, míg két szoba az öt fős legénység számára áll rendelkezésre. Az enteriőr jelenleg könnyű és tágas, a szil burkolattal és iroko padlóval.
A pihenéshez két társalgó áll rendelkezésre, az egyik a fő fedélzeten, a másik fent. A felső szintre épített skylounge két könyvtárral egészül ki, ahol három kanapé van.

Stella del Nord
Nincs szó arról, hogy Bocelli áthozta a Libertas-ról a Yamaha elektromos zongoráját a Stella del Nord-ra, bár ennyi belső térrel, hogy kísértésbe eshetett, hogy egy hangversenyzongorára váltson.

A Stella del Nord Bocelli nyolcadik hajója az elmúlt 19 évben, ami figyelemre méltó, mivel az énekes már 12 éves kora óta vak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «