Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Bohém élet – Bemutatkozott a Citroën C3 Aircross

0

Az új C kategóriás SUV, a C5 Aircross áprilisi sanghaji bemutatkozását követően a Citroën 2017-ben felpörgeti nemzetközi szinten indított SUV-offenzíváját. A márka az új Citroën C3 Aircross kompakt SUV-val egy olyan szegmens meghódítására készül, mely 2012 és 2016 között Európában és világszinten is az ötszörösére bővült.

Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross-ba nem lehet rosszkedvűen beülni, hiszen a modell megjelenésében és kisugárzásában (ha lehet ilyet mondani) mindig ott van egy nagy kalap optimizmus, amit egy sor egyéb formatervezési geg kísér. A kicsit rendhagyó trendet követő dizájnról a márka mérnökei most sem mondtak le, így a Citroën stílusjegyei az új terepesen is felfedezhetőek. Mindazonáltal nem hagyták figyelmen kívül azt sem, hogy a piac egyik legkeményebb terepén kell az C3 Aircrossnak helytállnia. Ezért számos “leg” megtalálható a modellben így például a szegmens legtágasabb és legjobban variálható szabadidőautójaként aposztrofálták.

Citroën C3 Aircross
Az új Citroën modellekre jellemző egyedi felépítés fémjelzi, és a biztonságérzetet nyújtó, masszív SUV-k valamennyi attribútumával rendelkezik: megemelt hasmagasság és vezetési pozíció, hangsúlyos első és hátsó lökhárítóbetétek, nagyméretű kerekek és sárvédő-szélesítések. Erőtől duzzadó idomait erőteljes grafikus elemek – pl. a tetőrudakon alkalmazott kontrasztszín, a hátsó oldalablak vonalkázása – teszik még hangsúlyosabbá.

Citroën C3 Aircross

A C3 Aircross rendkívül gazdag személyre szabási kínálatával is kitűnik: összesen 85 külső kombináció (köztük a kéttónusú változatokhoz kínált 3 féle tetőszín, valamint 4 színcsomag) és öt jól megkülönböztethető belső hangulat közül választhatunk. A gépkocsi belsejében a vízszintes tagolású formaterv tágas, ugyanakkor védelmező tér benyomását kelti.

Citroën C3 Aircross

A C3 Aircross SUV jellege és kiváló menettulajdonságai a volánnál is megmutatkoznak. Kompakt méreteinek köszönhetően városban rendkívül mozgékony, a lejtmenet-szabályozó funkcióval kiegészülő Grip Control® rendszer jóvoltából pedig a kalandosabb utaktól sem riad vissza. Erőforrásai között számos kiváló hatásfokú, gazdaságos benzin- és dízelmotor található.

Citroën C3 Aircross

A benzines kínálatban a belépő szint a 82 lóerős PureTech erőforrás, melynek erősebbik változata 110 lóerős. Ez utóbbi hatsebességes automatával is rendelhető. A gázolajos aggregátok is kétféle 100 illetve 120 lóerős teljesítményszinttel érhetők el.

Citroën C3 Aircross

A márka új üdvöskéjében is gazdag a vezetéstámogató rendszerek kínálata, összesen tizenkétféle asszisztenst találunk a az alap és opciós listában.

Az új Citroën C3 Aircross induló ára: 4 090 000 forint

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «