Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Bosch koncepciója a jövő utasteréről

1

A Bosch már a 2016-os CES-re is olyan digitalizált ”pilótafülkével” állt elő, melyben a vezetőt teljes mértékben képernyők/kijelzők hada vette körbe. Ebben az évben sikerült még ezt is túlszárnyalniuk: arcfelismerő rendszert alkalmazó testreszabás, OLED kijelző és gesztusvezérlés.

Bosch  utastérkoncpeció

Az új koncepció azért kissé klasszikusabb, mint a tavalyi évben. A digitális kijelzők jobban el vannak rendezve, a lebegő konzol felett egy központi, az ülések előtt pedig a műszerfalra szerelt szélesvásznú képernyők találhatóak.

Bosch  utastérkoncpeció
Az OLED technológia éles, könnyen olvasható grafikával szolgál. Az A oszlopoknál bal és jobb oldalon is lévő képernyők helyettesítik a tükröket, amiket egy videó kamera rendszer lát el információval. A vezetési helyzetnek megfelelően lehet állítani, attól függően, hogy az autópályán vagy a városban vezetünk-e.

Bosch  utastérkoncpeció
Pár szó az arcfelismerő rendszerről. Miután a kamera azonosítja a sofőrt, a kocsi automatikusan beállítja a kormányt, a tükröket, a belső hőmérsékletet és a rádióállomást is.

Bosch  utastérkoncpeció

Ugyanezen kamera figyeli a sofőr éberségét is. Múlt évhez hasonlóan most is találhatunk haptikus érintőképernyőt a kocsi belsejében, ami igazán nagy segítség, hiszen a sofőr anélkül is kezelni tudja, hogy rá kellene pillantania a kijelzőre.

Bosch  utastérkoncpeció
Ez a bizonyos koncepcióautó soha nem fog az utakon gurulni, de kiváló ugródeszka a Bosch új parkolórendszeréhez, ami Németországban már tesztelés alatt van.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Bosch új autós voice assistant rendszert fejlesztett - StartHírek.hu

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «