fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Bosch új autós voice assistant rendszert fejlesztett

0

Az autókba épített hangvezérlés sokat fejlődött az elmúlt időben, de valószínűleg sokan egyetértenek vele, hogy van még hova javítani ezeket.

Bosch voice assistant

A Bosch igyekszik ezt megvalósítani a többnyelvű hangvezérlési rendszerrel, ami természetes nyelven tud válaszolni…és olyan néven hívod, ahogy csak akarod.
A hangvezérlésű szórakoztatórendszerekkel, mint például a Ford SYNC, ezzel viszont az a probléma, hogy előre beállított parancsokkal irányítható, amiket nehéz megjegyezni. A Bosch rendszerét úgy tervezték, hogy átlépjen ezen a merevségen, és a sofőr természetes szerkezetű mondatokkal tud kommunikálni – mintha, ahogy a Bosch mondta, az asszisztens csak egy utas lenne az autóban.

Bosch voice assistant
A Bosch azt mondja, hogy a rendszer automatikusan felismeri és beszéli 30 ország különböző akcentusait és dialektusait, anélkül, hogy bármilyen beállítást módosítani kellene, és 44 női, illetve 9 férfi hangon tud megszólalni. Akár egy más nyelven bemondott helynevet is képes elfogadni (ami jól jön azoknak, akik Európában utazgatnak).


A rendszer először a Casey névre reagál, de a sofőr bármilyen más névre lecserélheti ezt, és a Hey után a választott név elhangzásra reagál a rendszer.
További hasznos tulajdonsága a rendszernek, hogy offline is működhet, adatforgalom nélkül (az internetkapcsolatot igénylő feladatokat – mint a naptár bejegyezések – akkor teljesíti, amikor újra online lesz), és képes felismerni a legvalószínűbb kontaktot a sofőr tartózkodási helye, az idő és a helyzet szerint. Más szavakkal, ha két Bill nevű személy van a kontaktok között, a rendszer kitalálja, hogy valószínűleg melyiket szeretné a sofőr elérni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «