fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Braille tablet

0

Ha a tabletünkön egyszerre csak egy sornyi szöveg lenne látható, akkor az nagyon frusztráló lenne a számunkra. Egy gyengén látó számára, aki valamilyen Braille eszközt használ azonban ez a korlát szinte természetes.

A Michigani Egyetemnek köszönhetően azonban hamarosan ez már a múlt és a gyengén látók Braille tabletjén is egy teljes oldalnyi szöveg lesz olvasható.
A meglévő Braille tabletek kijelzőjén apró kis tüskék találhatóak, amelyeket egy elektromos motor rendez megfelelő sorrendbe, hogy azok betűket alkossanak, ezért ezek az eszközök viszonylag nagyok és csupán egyetlen egy sornyi szöveg megjelenítésére alkalmasak.

Braille tablet

A bonyolult mechanika miatt ráadásul ezen eszközök több ezer dollárba kerülnek. A Michigani Egyetem mérnökei szerint azonban a Phorm iPad miniben is használt technológián alapuló Braille tabletjük kevesebb, mint 1000 dollárért piacra kerülhet a közeljövőben.

Braille tablet

A programot vezető Sile O’Modhrain egyetemi docens csapatának a pneumatikus rendszere ugyanis bonyolult elektromos motorok helyet sűrített levegőt, vagy folyadékot használ a Braille karakterek megjelenítésére.

A pneumatikus rendszer, a buborékék és a mikro fluid csatornák helyigénye gyakorlatilag minimális, így a Braille pontok az egész képernyőt beboríthatják, további előnye a pneumatikus rendszernek, hogy általa egyszerűbb grafikák, például táblázatok, vagy diagramok is megjeleníthetőek.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «