Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Breguet lemásolta Winston Churchill zsebóráját a Legsötétebb Óra című filmhez

0

Mint számos eseményen, a Breuguet New York-i St. Regis Hotelben található üzletének megnyitóján is megjelent a márka legfrissebb Hollywood-i nagykövete.

 Winston Churchill zsebórája

Ebben az esetben azonban nem egy hús-vér emberről, hanem egy óráról van szó – a Breguet által készített replika Sir Winston Churchill zsebórájáról. A nemrég bemutatott A legsötétebb óra című Gary Oldman filmben szereplő időmérő külseje teljes mértékben megfelel az eredetinek. Sajnos a hasonlóság csak a külsőre vonatkozik; a készítők ugyanis nem kísérelték meg lemásolni az eredeti kronográf szerkezet megdöbbentő mozgását.

 Winston Churchill zsebórája
Az eredeti zsebóra Churchill nagyapja, Marlborough hetedik grófja (akinek a címere látható az óra hátlapján) számára készült az 1890-es évek elején. Később került Churchillhez, aki felnőtt élete nagyrészében hordta a darabot, és családja körében a „Turnip” (fehér répa) becenévvel illettek. Az óra majdnem mindig Churchillel volt a nyilvános szereplései során, a háború évei alatt is, és a legismertebb portréin még az óralánc is látható.

 Winston Churchill zsebórája
A Brequet márka ma korábbi precíz munkáinak reprodukciójáról ismert, többek között a No. 5 és a Marei Antoinette órákat másolták le a lehető legaprólékosabb részletességgel. Ugyanakkor a Churchill modell nem részesült ugyanabban az elbánásban, mint azok az órák, egyrészt filmkellék státusza miatt, másrészt amiatt a tény miatt, hogy az eredeti darab nem a cég munkája.

 Winston Churchill zsebórája
1890-ben a cég nyersége elapadt. Az alapító Abraham-Louis Breguet unokája 1870-ben eladta a céget a vezető órásmesternek, Edward Brownnak (akinek családja irányította a céget a következő egy évszázadban), és az órák megjelenése eltávolodott az alapító stílusától, és inkább a svájci órákra akkoriban jellemző küllemet képviselte.
Bárki, aki szeretné megtekinteni az eredeti Turnipot, az a Churchill War Rooms-ban teheti meg London kormányzati negyedében.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «