fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Brutális utcai harcos

0

Képzeljünk el egy Rolls Royce helikopter turbinát, amely nem kevesebb, mint 542 lóerőt képes biztosítani. Ha ez megvan, képzeljük el mindezt egy lecsupaszított motorkerékpárhoz rögzítve. Pontosan ez az, amit a Madmax Race Team elvitt az Egyesült Királyságba, hogy különböző világrekordokat döntsenek meg vele.

A Madmax Streetfighter motorkerékpár egészen pontosan három új, hivatalos világrekordot állított fel. A legjobb az egészben pedig az, hogy a járgány teljesen legálisan használható akár közutakon is. Lámpák, duda, indexek, mind-mind megfelelnek a KRESZ elvárásainak.

Madmax turbinás motorkerékpár

Bár eredetileg úgy tervezték, hogy a motornak egy jó kis áramvonalas, karbon burkolatot készítenek, a csapat végül úgy döntött, hogy inkább a csupasz, „utcai harcos” külsőt képviselik, amely láthatóvá teszi a mechanikát. A Madmax Race Team ezek után döntött úgy, hogy megpróbálnak felállítani néhány sebességrekordot.

Madmax turbinás motorkerékpár

A tavalyi évben már a motor már képes volt elérni a 361 km/órás sebességet, amivel persze sikerült is rekordot dönteni. A csapat azonban nem elégedhetett meg ennyivel.

Madmax turbinás motorkerékpár

Azt akarták, hogy a StreetFighter legalább 372 km/órával hasítson, ehhez pedig további 100 lóerőre volt szükség. Ezt a motor üzemanyag-ellátó rendszerének továbbfejlesztésével érték el.

A brutális ereje és sebessége mellett, illetve annak ellenére, hogy különleges céllal tervezték a mocit, közúti használatra van bejegyezve.

Madmax motor

Ez persze nem jelenti azt, hogy ellepik majd a közutakat, hiszen a tervezői szerint (is) egyszerűen túl gyors és megzabolázhatatlan lenne a hétköznapi motorosoknak. Azt viszont nem lehet kizárni, hogy a csapat épít még majd ehhez hasonló utcai szörnyetegeket és azokkal újabb rekordokat állítanak fel.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «