Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Buborékok a mélyből: üvegenként 1900 dollárért

0

Az elegáns, hosszított fehér-kék doboz kevéssé készít fel arra az élményre, ami a doboz kinyitása után vár ránk: egy üveg M. Hostomme Blanc de Blancs Champagne száraz iszappal és kék viaszdarabokkal borítva. A rozsdás drótketrec és a sötét parafadugó csak még inkább kiemeli ennek a mélyből származó Champagne-nak a misztikus eredetét.

M. Hostomme Abysse

Ez az M. Hostomme Abysse (1,900 dollár), egy Grand Cru Brut, amely az elmúlt évet 200 lábnyi víz alatt töltötte egy Dél-Franciaországhoz közeli sziget mellett. Mielőtt titokban leeresztették volna a lezárt acélketrecet (hogy a búvárok nehogy ellopják a nedűt) a víz alá, ez a Grand Cru de Chouilly borbirtokról származó, 100 százalék Chardonnay 4 évet töltött a fermentációt követően a rozsdamentes acél tartályokban és burgundi francia tölgyfahordókban.

M. Hostomme Abysse
A Champagne víz alatti érlelése nem teljesen ismeretlen a francia gyártók előtt: Louis Roederer és a Veuve Clicquot (amely egy 50 éves kísérletet végez ehhez a folyamathoz kapcsolódóan) csak kettő abból a hat Champagne házból, amelyek ezzel a szokatlan eljárással foglalkoznak. Az Abysse azonban az egyetlen óceáni érlelésű pezsgő, amelyet az Egyesült Államokba is szállítanak, de olyan limitált mennyiségben, hogy mindössze 60 üveget juttatnak el ide. A vízalatti érlelés előnye, hogy 12 hónapra totális sötétségben és állandó hőfokon van az ital, amely tökéletes környezet a számára.

M. Hostomme Abysse

 

„Az egyedi, hatalmas és szögletes acéldoboznak, amelyben a Champagne üvegeket elhelyezik, minden oldala le van zárva, kivéve a doboz tetejét, amely egy acélrostély” – magyarázza Bobby Brower Jr., a Brower Family Wines, az Abysse amerikai importőrének elnöke. „A nyitott tető lehetővé teszi, hogy a víz szabadon áramoljon az üvegek között, miközben a palackokat a rendkívül finom hőmérséklet és áramlás veszi körül a palackokat. Minden parafa dugót lewaxolnak, ezzel megakadályozva, hogy víz vagy oxigén kerüljön az üvegekbe” – mondja.

M. Hostomme Abysse

Miután az üvegeket egy évig érlelték az óceánban, mindegyiket pontosan úgy csomagolják, ahogy az céldobozból kivették. A homok, a kagylók, a tengeri csillagok és más szokatlan elemek mind egyedi képződmények az üvegeken. „Az óceán határozza meg a Abysse „címkéjét” – fejezte be Brower.

M. Hostomme Abysse
És bizonyos mértékig ez a folyamat fontos szerepet játszik a Champagne végső karakterében is a buborékok finom áramlásával. Virágos citrusfélék és fehérbors teszi az Abysse-t valódi vízalatti kinccsé. Csak arra kell ügyelni, hogy a palack és a nyaka biztosan le legyen törölve mielőtt eldurrantják.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «