Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Budweiser az elektromos Tesla Semi-szel szállítja a sört

1

Anheuser-Busch, a Budweiser (és más, kevésbé ismert barna sörök) sörfőzője hamarosan csökkenteni fogja az ökológiai lábnyomát az egyesült államokbeli kiszállításai tekintetében. Ez azt jelenti az amerikai sörfőzde számára, hogy a teherautók zöldebb alternatívája felé mozdulnak, és kezdésnek a Tesla nemrég bemutatott elektromos Semi teherautója kitűnő választás ehhez.

Tesla Semi

Anheuser-Busch már korábban jelezte érdeklődését a teherautó állományának modernizálására, hiszen már tavaly használta az Uber Otto nevű, önvezető kamionjait 50,000 doboz Budweiser kiszállításához egy teszt során Colorádóban. Emellett a Nikola Motors-szal is együtt dolgozik a teherautók számára gyártott hidrogén üzemű motorokon, amik merész becslések szerint, hogy akár 1,287 -1,931 km megtételére is képesek.

Tesla Semi
Most pedig 40 Tesla Semit rendelt a sörfőzde, ami az eddigi legnagyobb előrendelés az elektromos, önműködő és nagy távok megtételére is alkalmas járműre. A Tesla Semi specifikációja figyelemreméltó, ez alapján 805 km tud megtenni, és üres állapotban öt másodperc alatt gyorsul 97 km/órára, ami már a sportkocsi kategória.

Tesla Semi
Az Anheuser-Busch a szállítási kapacitás és az önvezető technológiák használatával biztonságosabbá szeretné tenni az utakat, miközben 30 százalékkal csökkenti a széndioxid lábnyomát 2025-re. Ez ugyanolyan, mintha éves szinten 500,000 autót vonnának ki az utakról világszerte.

„Az Anheuser-Busch-nál folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amivel fenntarthatóbbá, hatékonyabbé és innovatívabbá tehetjük az ellátási láncunkat” – mondta James Sembrot, a sörfőző logisztikai igazgatója. „A Tesla teherautókba való befektetés hozzásegít minket ahhoz, hogy elérjük ezeket a célokat, miközben növeljük az utak biztonságát és csökkentjük a környezetre gyakorolt hatásunkat.”

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Ilyen lehet a jövő Mercedes kamionja - StartHírek.hu

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «