Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Carroll Shelby saját autóit árverezik el a Bonhams aukcióján

0

Mindenki, aki rajong az autókért, szeretne magának egy Carroll Shelby által tervezett járművet. De milyen gépeket választott magának Shelby? A Bonhams két tucat járművet mutatott be, melyek egykor a legendás autótervező tulajdonában álltak.

Carroll Shelby

1982 Dodge Shelby

Shelby autói közül keveset árvereztek el eddig, de januárban Scottsdale-ben egy 1966-os Shelby G350H Fastback modellt a Bonhams 253 ezer dollárért adott el. A jelenlegi a legnagyobb csoport, amit eddig eladásra kínáltak, ráadásul Michael Caimano, a Bonhams autó specialistája szerint a 24 autó nagyjából a személyes kollekciója 90 százalékát fedi le. Minden autó mellé egy eredetiséget igazoló tanúsítvány jár.

Carroll Shelby

Az 1999 Shelby Series 1 értékét 125 ezer dollárra becsülik

A legmagasabb értékre becsült tételek – mindkettő árát 100 és 125 ezer dollárra taksálják – egy ritka 1999-es Shelby Series 1, illetve egy 1965-ös Shelby 427 Continuation Series Cobra. Az utóbbiban kevesebb mint 1000 mérföld van. A csoportban emellett megtalálható egy 1982-es Dodge Shelby Charger Prototype, amely a Shelby és a Dodge közötti első autós kollaboráció eredménye (ára 10 és 15 ezer dollár közé becsülik), és egy 1969 Ford Mustang Shelby GT500 (becsült ára 80-100 ezer dollár), amelynek egykor Jackie Cooper színész, Shelby barátja volt a tulajdonosa.

Carroll Shelby

Mielőtt Shelby kollekciójába került volna ez az 1969-es Ford Mustang Shelby GT500 egykor Jackie Cooperhez tartozott

A kínálatban található egy 1953-as Chrysler Airflow (30-50 ezer dollárra becsülik az értékét), amelyet Shelby valószínűleg Steve McQueen színész értéktárgyainak aukcióján szerezhetett 1984-ben. Azt nem lehet tudni, hogy a McQueennel való kapcsolata miatt akarta az autót, vagy azért, mert még 12 éves korában látta először az autót, mindenesetre ez volt a kedvence.

Carroll Shelby

1935 Chrysler

„A kollekció bemutatja, hogy mindegyik alkotása egyforma helyet foglalt el a szívében” – mondta Caimano. „Hosszú évekig karrierjének Dodge része nem volt annyira népszerű. Muindegyik Dodge-ból megszerezte a No. 1 darabot. Ugyanez nem mondható el a Fordokról.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «