Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Centenario Roadster – Ferruccio Lamborghini 100. születésnapjára

0

Az autógyártók szeretik magukat meglepni a születésnapjukon, és ez igaz a Lamborghinire is. Mérföldkőnek számító szám ez, megünnepléséhez pedig a designerek és mérnökök minden tudásukat elővették.

Centenario Roadster

A vad Centenariót idén mutatták be, az autóval kívánják megünnepelni Ferruccio Lamborghini 100. születésnapját.
Ugyan egy kabrióról van szó, ne keverd össze az MX5-tel. A teljesítményt egy 770 lóerős V12 adja, mely 2.9 másodperc alatt van százon, csúcssebessége pedig 350 km/h, amihez nagyban hozzájárul az 1570 kg-os tömeg is.

Centenario Roadster

A Lamborghinik impozáns vezetési élményt nyújtanak mind városban, mind autópályán. A tervezőknek valószínűleg ez járt a fejében, amikor az autót hátsókerék-kormányzásúra építették.

Centenario Roadster

Kis sebességnél a kisebb fordulókörhöz ellentétes irányba fordulnak, nagy sebességnél pedig azonos irányba a stabilitás megtartása miatt. A rendszer működése a vezetési mód kiválasztásával változtatható.
A megfelelő úttartáshoz az átgondoltan kialakított kasztni is óriási segítséget jelent. Talán nem mindig ez volt a helyzet a korábbi modelleknél, de a szárnyak és légterelők mind praktikus célt szolgálnak a Centenarión. Ehhez tartozik egy hatalmas hátsó diffúzor, bár az nem biztos, hogy a formáját pont eltalálták.

Az aerodinamikai design elsődleges célja volt a belső térben kialakuló rezgés minimálisra csökkentése. A problémát a tervezők megoldták azzal, hogy a levegő szabadon mozoghat a hátsó falon keresztül a hátsó burkolatra, habár a roadster lenyitható teteje épp csak kicsivel nagyobb, mint egy átlagos napfénytető.

Centenario Roadster

Sok részletében hasonlít az autó az Aventadorra, a belső tér zsúfoltságát azonban csökkentették, hogy jobban illeszkedjen a drámai külsőhöz. Eltűnt a régi középkonzol, helyét egy 10.1 colos érintőkijelző vette át, ami rengeteg funkcióval rendelkezik. Van természetesen Apple CarPlay, ami apró, de nagy változás az autóban. A rendszer képes a külső és belső térről is videofelvételt készíteni a két kamera segítségével, így az élményeinket meg tudjuk majd osztani az ismerőseinkkel is.

Centenario Roadster

A belül használt bőr teljesen egyedileg készült a Lamborghini Ad Personam projekt részeként. Gondolj úgy a sztenderd barna-fehér ülésekre, szürke belső térre és fényes szénfekete kiemelésekre, mint egy vászonra, amin a tulajdonosok kiélhetik legvadabb fantáziáikat.

Centenario Roadster

A Centenario Roadster ára 2 millió eurónál kezdődik, és 20 modell érhető el belőle. Az autóról a 2016-os Quail Motorsports Gatheringen rántották le a leplet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «