Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Chevrolet Chaparral – Játék életnagyságban

0

A népszerű videojáték, a Gran Turismo eddig is együttműködött a nagy autógyártókkal újabb és újabb autócsodák digitális megalkotása érdekében.

A legutóbbi, a Chevrloettel végzett közös munka eredményeképpen pedig az Indianapolisi 500-as versenyen győztes Chaparral versenyautó 21. századi változatát készítették el.

Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo koncepció

Az 1962-ben két amerikai Formula-1-es pilóta, Hap Sharp és Jim Hall által alapított Chaparral Cars versenyistálló komoly támogatást kapott annak idején a Chevrolettől: A csapat az 1960-as és 1970-es években elsősorban a sportkocsi versenyeken vett részt, majd 1978-tól az amerikai IndyCar sorozatban indultak, ahol Al Unser és Johnny Rutherford révén 1978-ban és 1980-ban is győzni tudtak.

Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo koncepció

A Los Angelesi Autószalonon bemutatott „utód” a Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo a fizika határait a végletekig kitoló versenyautó, amely tele van olyan elméleti technológiákkal, amik ma még csak a mérnökök képzeletében léteznek.

Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo koncepció

Lézeres hajtáslánc, lítium-ion akkumulátorok, levegősürítéses segéderőforrás, könnyű karosszéria, jelentős leszorító erő, mind-mind azt mutatják, hogy milyen is lehetne a jövő versenyautója, ha a mérnököket nem korlátoznák a technikai szabályok.

Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo koncepció

Teljesítményben pedig nincs hiány. Az 2X-es elméletileg 900 lóerős lenne, aminek köszönhetően 1,5 másodperc alatt gyorsulna fel 60 mérföld/órás sebességre, míg az elméleti végsebessége elérhetné a 240 mérföld/órát (385 km/h), miközben a pilóta dolgát vetített kijelző és teljesen automatikus váltómű tenné könnyebbé.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «