fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Chevy negyedmilliós retro SUV-ja

0

Amikor a 60-as évek SUV terepjáróira gondolunk akkor mindenkinek a Ford Bronco vagy a Chevrolet Blazer jut eszébe, nem voltak ezzel másként az Icon emberei sem, akik a Chevy klasszikusát újították fel 21. századi technológiák felhasználásával. A 2015-ben elkészült különleges jármű, mindössze 1200 mérfölddel az órájában 265 000 dolláros áron most új gazdát keres magának.

Chevy

A Chevrolet SUV-ja a K5-ös Blazer 1969-ben mutatkozott be a kategória teremtő 1961-es International Harvester Scout, valamint a 1965-ös Ford Bronco ellenfeleként. A General Motors számításai pedig bejöttek, hiszen a Blazer méltó ellenfele volt a Broncónak, ezért egészen 1991-ig gyártásban maradhatott.

Chevy

Az Icon 1969 K5 Blazer Reformer pedig minden tekintetben méltó emléket állít a legendás terepjárónak. A karosszéria formáját és íveit kihangsúlyozó csillogó Fiat Blue Ocean fényezés, a nikkelezett hűtőrács, a rozsdamentes acél K5 jel és a korabeli betűtípussal íródott Icon név, a fekete lökhárítók és a hozzá passzoló teflon bevonatú, 17 colos ATC felnik a 315/70/17-es BF Goodrich átmeneti terepabroncsokkal mind, mind igényes és átgondolt koncepcióról árulkodnak.

Chevy
A beltérben a finom olasz bőrülések mellett a LED-es műszerek, a Pioneer fejegység és a 3 pontos biztonsági övek jelentik a modernitást, a projekt lelke azonban a motorháztető alatt lakik.

Chevy

A kék szörny mozgatásáról ugyanis a kerámiával bevont kipufogó rendszer előtt egy 6,2 literes V8-as alumínium LS3-as blokk gondoskodik 430 lóerővel és 575 Nm-es nyomatékkal. A hatalmas teljesítmény útra juttatását a négykerékmeghajtás mellett egy négysebességes automata váltó, megerősített alváz, Dynatrac Dana 60 tengelyek, Atlas rugók és Fox verseny lengéscsillapítók szolgálják. Ugye mindez nem is rossz egy 50 éves szépfiútól?

Chevy

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «