Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Citromos csirke kicsit másképp

0

Citromos csirkével töltött gyoza lapok

Citromos csirkével töltött gyoza lapok

Hozzávalók

500 g darált csirkehús
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1/8 teáskanál frissen reszelt citromhéj
3 zöld hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, kinyomva
2 evőkanál könnyű szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 csomag japán gyoza (bármely ázsiai boltban kapható)
2 evőkanál repceolaj
½ csésze víz

Elkészítés

1. Tedd a darált csirkét egy nagy tábla. Add hozzá a citromlevet, citromhéjat, zöldhagymát és a fokhagymát. Locsold meg a szójaszósszal és a szezámolajjal. Alaposan keverd össze.

Citromos csirkével töltött gyoza lapok
2. tegyél egy teáskanálnyit a csirkés keverékből a gyoza lap közepére. Nedvesítsd be a lap széleit vízzel. Hajtsd félbe a lapot, a széleit pedig nyomkodd össze, kis redőket létrehozva ezzel, hogy biztosan le legyen zárva. Ismételd meg az összes gyoza lappal.

Citromos csirkével töltött gyoza lapok
3. Melegítsd fel az olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten, és tegyél bele nagyjából 12 darabot. Nagyjából 2 perc alatt süsd aranybarnára.
4. Óvatosan önts vizet a serpenyőbe. Fedd le és párold 4 percig. Vedd le a fedőt és lassú tűzön süsd tovább 3 percig, amíg a víz teljesen elpárolog. Ismételd meg a maradék csomagocskákkal, és ne felejtsd el kitörölni a serpenyőt minden új adag előtt.

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «