Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Citromos fokhagymás csirke

0

A gazdag citromos szósz koronázza meg a lassúfőző edényben készült csirkét.

Citromos fokhagymás csirke

Hozzávalók

8 csont- és bőr nélküli csirkecomb
1 nagy citrom leve és reszelt héja (kb. 1/4 csésze lé és 1 teáskanál héj)
3 teáskanál finoman apróra vágott fokhagyma
¾ teáskanál só
¼ teáskanál bors
½ csésze csirkehúsleves
3 evőkanál kukoricakeményítő
½ csésze tejszínhab
Frissen vágott petrezselyem

Elkészítés

1.) Olajspray-vel fújj be egy 3-4 literes lassúfőző edényt (slow cooker). Helyezd a csirkecombokat az edénybe; szórd meg a citromhéjjal, fokhagymával, 1/4 teáskanál sóval és a borssal. Öntsd rá a csirkehúslevest.

Citromos fokhagymás csirke
2.) Fedd be, és nagyjából 4-5 órát főzd alacsony hőmérsékleten.
3.) Vedd ki a csirkét az edényből, tedd egy tányérra, és fedd le, hogy melegen tartsd. Egy kis tálban jól keverd össze a maradék 1/2 teáskanál sót, a kukoricakeményítőt, a citromlevet és a tejszínt. Az edényben keverd folyékonnyá. Fedd le, főzd magas hőmérsékleten 15-20 percig, vagy amíg besűrűsödik. Tálald a csirkét a mártással. Díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.

Citromos fokhagymás csirke

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «