Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

CityHawk eVTOL repülő autó

0

Nemrég mutatta be legújabb fejlesztését az ‘Israel’s Urban Aeronautics’ (UA) csapata, ami egy repülő autó koncepciója. A hibrid hajtású, 6 utas befogadására alkalmas autó első tesztrepülése 2021-22 környékén várható majd. Ezután hidrogén hajtásúra alakítják majd át a jármű motorját.

eVtol a repülő autó

Az elmúlt években számos repülő autó koncepciót láthattunk már, de a CityHawk megoldása példátlan volt eddig, hiszen egyáltalán nem használ szárnyakat.

eVtol a repülő autó

Ehelyett két, egymással ellentétes irányba forgó propeller az, ami képes lesz a levegőben tartani az autót. A meghajtásról két 1000 lóerős motor gondoskodik majd. A motorokat elektromos generátorokhoz is hozzákötik, ezek töltik majd az akkumulátorokat, melyek pedig a jármű előrehaladásáról gondoskodnak majd.

eVtol a repülő autó

A CityHawk tulajdonképpen egy ikermotoros helikopternek megfelelő szabályokat és elvárásokat teljesíti majd. Amint megépül, a következő előrelépés a zöldenergiával történő meghajtásra való átállás lehet majd. Hidrogén üzemanyagra szeretnének ugyanis átállni, így a jármű tökéletesen környezetbarát üzemeltetésűvé válhat.

eVtol a repülő autó

A biztonság is elsődleges szempont a CityHawk tervezése során, ezt ejtőernyőkkel szándékozik megoldani a gyártó. Kétséges azonban, hogy egy esetleges motorhiba esetén olyan rövid idő alatt zuhanna le a jármű, hogy nem lenne idő az ejtőernyők kinyitására sem.

eVtol a repülő autó

Ezeket a kérdéseket még van idő átgondolni, reméljük az első tesztrepülésig valami egészen új és rendkívül biztonságos megoldással sikerül előállnia a gyártónak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «