Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Cobble Beach Concours d’Elegance – Kanada legnagyobb oldtimer kiállítása

0

Bár még nem ér a legendás Pebble Beach Concours d’Elegance nyomába a hasonló nevű Ontariói Cobble Beach Concours d’Elegance oldtimer autókiállításra 2013-as bemutatkozása óta így is egyre inkább felfigyel a világ.

 

Az idei szeptember 12-én és 13-án megrendezésre kerülő kiállításon például 100 veterán autó lesz jelen Észak-Amerikából, köztük pedig olyan ritkaságok is feltűnnek majd, mint amilyen az 1938-as Bugatti Type 57C. 

A kiállításon pedig mostantól olyan új kategóriákban is megválasztásra kerülnek a legszebbek, mint a motorcsónak kategória, vagy a veterán pick up-ok.

Cobble Beach Concours d’Elegance

A veterán autók biztosítására szakosodott Hagerty szerint erre azért is szükség volt, mert a pick up-ok iránti érdeklődés töretlen, és ez bizony már a veterán autók gyűjtésével foglalkozók figyelmét is felkeltette. Az igazán jó veterán pick up gyűjtemények értéke pedig az elmúlt 5 évben átlagosan 56 százalékkal emelkedett. A veterán pick up-ok gyűjtése így bizony igen jó befektetésnek tűnik jelenleg. A kiállítás egyik sztárja pedig ebben a kategóriában egy 1937-es Studebaker Coupe Express lehet, ami az első személyautóból épített pick up volt a világon.

Cobble Beach Concours d’Elegance

A korábbi évek egyik sikerkategóriájában, a versenymotor kategóriában a legnagyobb figyelem pedig egy Vincentre irányulhat. A Vincent egy kis angol motorkerékpár gyár volt, ami bár már 1955-ben beszüntette a termelést, de addig igazán érdekes motorokat gyártott. A márka védjegye a keskeny hengerszögű V2-es motor, a négysebességes váltó és a négy (!) dobfék volt. A kiállításon is látható 1947-es Vincent Gunga Din például nem csak, hogy több sebességi világrekordot állított fel, de 1947 és 1951 között uralta az Angliai versenypályákat.

Cobble Beach Concours d’Elegance

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «