Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Concrete Blonde Sydney: Ipari konyha humorral fűszerezve

0

Nemrégiben nyitotta meg kapuit Sydney legújabb vendégcsalogató látványossága, a 100 férôhelyes Concrete Blonde étterem, melynek belsôépítészetét a számos díjjal jutalmazott, Michael McCann vezette Dreamtime Australia Design jegyzi. Korábbi munkáik, az extrém szalonnak is beillô Victor Churchill hentesbolt és a Sydney Seafood School egyaránt a „Betonszôke” stílusában készültek – a minimalista megoldások, az ipari hangvétel és a barátságos atmoszférát teremtô elemek sajátos egyvelegébôl épül fel.

Concrete Blonde SydneyA Patrick Dang szakmai vezetésével mûködô étterem nem nélkülözi a humort, az izgalmat és a szokatlan részleteket, melyek megnyerô keretet teremtenek a sztárséf nemzetközi tapasztalatán alapuló, a friss, helyi nyersanyagokat középpontba helyezô konyhához. A disznó, a bárány és a kacsa válogatott fogásai ipari hangulatot hozó látványkonyhán készülnek – a steril anyaghasználatot azonban a tér közepén elhelyezett grill látványa oldja. Az asztalra várakozva kellemes bárban italozhatnak az érkezôk – melynek középpontjában az ötvenes évek hangulatát hozó, megkapó kandalló áll. Legalább ennyire erôs vizuális geg a szabadon álló tûztér, a „szôke nô figyel rátok” érzéssel eltöltô, a retró képregények világát megelevenítô mozaikfal, az „üvegkalitkában” kialakított egyedi borfal, a firkált mennyezet vagy épp a bárpult izgalmas textúrája. A sok apró részletbôl sajátos, fûszeres hangulat kerekedik ki. Ahogyan Dang fogalmaz: „Nem akartuk túlontúl komolyan venni magunkat. Egy olyan átjárható, humorral teli helyet szerettünk volna, ahol a vendégek egyszerûen csak jól érzik magukat. Ahol az étel olyan erôs tényezô, ami összehoz mindenkit, ahol a fôzés örömét megosztjuk a betérôkkel.”

Concrete Blonde SydneyConcrete Blonde • 33 Bayswater Rd, Potts Point • www.concreteblonderestaurant.com.au

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «