Coop Himmelb(l)au pékmúzeuma

0

Észak-Ausztriában épült meg Coop Himmelb(l)au legújabb projektje, egy kenyér készítéssel foglalkozó cég számára.

Pékmúzeum

A pékmúzeum két nagyobb egységből áll: a szögletes főépületből, mely alkalmas rendezvények, konferenciák és workshopok lebonyolítására; illetve a ‘wunderkammer des brotes’ névre keresztelt, szokatlan formájú kiállítótérből. A két egység érdekes kontrasztot alkot, mind formavilágban, mind anyaghasználatban.

Pékmúzeum
A látogatóközpont és a rendezvényterem a Backaldrin nevű péküzem számára készült. Coop Himmelb(l)au arra törekedett, hogy egy kenyérhez hasonló formát hozzon létre. Így jött létre a felső amorf épületrész.

Pékmúzeum
A ‘wunderkammer des brotes’ egy körhöz hasonló alapot kapott, körbe kiállítóhelyiségek találhatóak, a plafonról pedig a gyűjtemény darabjai lógnak felfüggesztve.

Pékmúzeum

A látogatók egy spirális lépcsőn juthatnak fel a kiállítótérbe, ahol körbe a falakon is érdekes tárgyak és képek vannak kiállítva. Míg a rendezvényterem természetes fénnyel van megvilágítva, a ‘wunderkammer des brotes’ mesterséges megvilágítást kapott.

Pékmúzeum
A kiállításon több, mint 1200 tárgy tekinthető meg az elmúlt 9000 évből. A design csapat 3D technológiát alkalmazott, hogy a kiállítás fából készült elemeit előre elkészítse és csak a végső fázisban építse össze.

Pékmúzeum

Pékmúzeum

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «