fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csendes luxus – Lincoln Continental Concept

0

Bár idén a New Yorki Auto Show-n minden szem a Cadillac CT6-osra irányult valószínűleg jövőre már a nagy ellenfél a Lincoln Continental fog az érdeklődés középpontjában állni. A Ford ugyanis a Lincoln Continental Concept tanulmányával megvillantotta néhány részletét az új zászlóshajójának.

A Lincoln Continental Concept jelmondata a „csendes luxus”, az autó pedig valóban a luxus és a technológia hihetetlen tárházát nyújtja. A Lincoln a Ford luxusmárkája, amely azonban Amerikán kívül nem igazán ismert és népszerű. Bár tavaly a Lincoln az elmúlt 50 év legjobb eladási számait produkálta az éves növekedés azonban így is mindössze 16 százalékos volt. A 2014-ben értékesített 94 500 Lincoln pedig még a hazai piacon is jócskán elmarad a piacot uraló BMW, a Mercedes és az Audi adataitól, de még az ősellenfél Cadillacétől is, akik tavaly 170 000 járművet értékesítettek az USA-ban.

Lincoln Continental Concept 2016

Nem volt ez mindig így az 1950-es és az 1960-as években a Lincoln jelentette a luxust az autógyártásban, a Continental modelljük pedig valósággal uralta a piacot. A Lincoln Continental története 1938-ig nyúlik vissza, amikor is Edsel Ford egy európai kirándulást követően azzal bízta meg a Ford dizájnerét, E.T. „Bob” Gregorie-t hogy tervezzen egy európai stílusú luxusautót.

Lincoln Continental 1940

Lincoln Continental 1940

Az eredmény pedig annyira elnyerte a közönség tetszését, hogy a Ford 1940-ben egy 120 lóerős V12-es motorral gyártásba is küldte a Continentalt.
Az 1955-ben bemutatott kézzel összeszerelt Continental Mark II-es pedig a korszak legdrágább autója volt, árban és bizony sok területen tudásban is verve a legendás brit Rolls-Royces modelljeit.

Lincoln Continental Mark II

Lincoln Continental Mark II

A Mark II-es népszerűségét pedig olyan sztárok is növelték, mint Elvis Presley, Elizabeth Taylor vagy Frank Sinatra. Ezek után nem meglepő, hogy a Ford a Continental névvel szeretné visszaszerezni a Lincoln egykori dicsőségét, visszavágva a piacot mára uraló Mercedes, BMW, Audi és Lexus márkáknak.

Lincoln Continental Concept

A Continental Concept esetében pedig a tervezők semmit sem bíztak a véletlenre. Elegáns dizájn, simított élek, finom vonalak, sok króm, erőteljes, egyenes orrkiképzés, LED mátrix fényszórók, és minden ízében 21. századi technológia.

Lincoln Continental Concept

Belül elsősorban a kínai vásárlók igényei dominálnak, ami nem annyira vezető központúságot jelent, inkább a hátsó utasok kényeztetésére fordították a figyelmet a mérnökök. 30 irányba állítható ülések, pezsgősüveg tartó, érintőképernyő rengeteg, állítható fényáteresztő képességű SPD SmartGlass napfénytető, ami az UV sugárzás 99 százalékát blokkolja, hátsó klíma panel és 19 hangszórós Revel Ultima audiorendszer.

Lincoln Continental Concept, belső

A technológia mellett a felhasznált anyagok minőségére sem lehet panasz, Velencei bőrülések és ajtóburkolat, Alcantara ülésbetétekkel és könyöktámasszal, szatén és báránygyapjú szőnyegek.

A kényelmet pedig többek között olyan funkciók teszik teljessé, mint az Approach Detection rendszer, ami aktiválja az autó külső és belső világítását, amint a tulajdonos megközelíti az autóját.

A Continental Concept meghajtásáról a Lincoln új 3.0 literes, V6-os EcoBoost motorja gondoskodik, a vezetést pedig olyan rendszerek teszik könnyebbé, mint az adaptív kormányzás, az ütközésmegelőző rendszer, a gyalogosérzékelő rendszer, a parkoló asszisztens, és a 360 fokban látó kamera rendszer.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «