Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csillogó lóerők

0

Tény, hogy a Corbelatti névnek nincs olyan csábító csengése a fül számára, mint a Ferrarinak vagy a Bugattinak. Mielőtt belebegtették volna a világ leggyorsabb autójának hírét, sokkal inkább egy olyan család vezetékneveként tartották számon, ami ékszerészekből és művészekből áll.

Corbelatti Missile

A család legújabb alkotása azonban sokkal inkább élő, mint a korábbiak – egy retró stílusú szuperautó dübörgő 9 literes V8-as szívvel. A Corbelatti a Geneva Motor Show-n fogja bemutatni a Missile-t, és talán megpróbálja megdönteni a Koenigsegg Agera RS sebességrekordját.
Nem tudjuk mire vélni a Corbelatti lépését – furcsa. Általában, amikor egy teljesen ismeretlen gyártó felbukkan, és szuperlatívuszokban beszél a hiperautójáról, főként a munkatársak autóipari jártasságával és dizájn szaktudásával mutatkozik be.

Corbelatti Missile

A Corbelatti ezzel szemben azt mondja: „Mi vagyunk a Corbelatti család, 70 évig ékszerészek, művészek és művészetrajongók voltunk. Ma, a legutolsó generációnk a sportkocsikért rajong, és egy kihívásokkal teli új vállalkozást indított el, hogy tovább öregbítse a család hírnevét. Célunk, hogy egy egyedi teljesítményű és megjelenésű autót hozzunk létre, ami olyan, mint egy ékszer.”

Corbelatti Missile

Hát jó! Bármilyen megkérdőjelezhető is a Corbelatti háttere, a cég márciusban a Geneva Show-n akarja bemutatni a járművet, ahol a Missile a világ legerősebb, legszebb szuperautói között fogja felvonulni, és lesznek olyanok is, amelyekről könnyebb elhinni, hogy a világ leggyorsabbjai lehetnek.
A cég által nyilvánosságra hozott adatok alapján a Missile-t egy 1,800 lóerős, 9 literes V8 biturbo motor hajtja a 6-sebességes váltón keresztül. A 4,670 mm hosszú Missile 1,170 mm a tetőig, és 12 cm van a földig.

Corbelatti Missile

A szénszálas karosszéria és alváz segít leszorítani a súlyt, míg az 1960-as évek versenyautóira emlékeztető túlzó görbék úgy vannak felépítve, hogy segítsenek az autónak egy (őrült-optimista) becsült 500 km/h maximális sebességet elérni. Az önkiegyenlítő dupla négyszögletes légrugózás finomhangolásokkal és párnákkal, valamint a monoblokkos, hatdugattyús féknyergekből készült szén-kerámia-tárcsák garantálják a megbízható fékezést.
Egy ékszerészek által épített 1,800 lóerős autó lenne az, amelyik megdönti az 500 km/órás álomhatárt – teljes fantáziának hangzik. Ugyanakkor a Corbelatti mindössze pár hét múlva készül bemutatni az autóját Genovában.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «