s

Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csípős chilis csirkeleves

0

Az alábbi receptben nincsen semmi rendhagyó, mégis eltér a megszokott ízvilágunktól, holott teljesen hétköznapi összetevőkből áll. Az alábbi recept szerint elkészítve remek és tartalmas ételt tálalhatunk.

Csípős chilis csirkeleves

Hozzávalók

2 evőkanál repceolaj
1 közepes fehér hagyma, kockára vágva
1 Serrano paprika, magvakkal együtt, kockára vágva
3 nagy fokhagyma gerezd, kinyomva
425 gramm fehér bab, átöblítve
1 teáskanál só
1 teáskanál oregánó
½ teáskanál kömény
1 meghámozott, magozott és durvára aprított poblano paprika,
4 csésze csirkehúslevesalap
4 csésze főtt és aprított csirke vagy egy egész roston sült csirke
1 csésze kukorica, frissen vagy fagyasztva
¼ csésze friss koriander, szár és levél, apróra vágva
Ízlés szerint tejföl
Tortilla lapok a tálaláshoz

Elkészítés

1) Melegítsd fel az olajat egy nagy, nehéz edényben, közepes lángnál. Add hozzá a hagymát, a serrano paprikát és a fokhagymát. Pirítsd puhára, körülbelül 5 perc alatt. Öntsd a bab felét egy serpenyőbe, és add hozzá a hagymakeveréket, amíg jól össze nem keveredik. Add hozzá a sót, az oregánót, a köményt és a pörkölt poblano paprikát és párold össze, további 2 percig.
2) Keverd hozzá a csirkehúsleves alapot és párold tovább. Add hozzá az aprított csirkét, a kukoricát és a maradék babot. Lassú tűzön párold tovább, fedd le, egészen addig, amíg felmelegszik (nagyjából 15 perc).
3) Vedd le a tűzről, add hozzá a koriandert, és fűszerezd. Szervírozd pár csepp lime-al, némi tejföllel és tortillaval.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «