Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató

0

Mostanság a chili a reneszánszát éli és ezzel együtt a mexikói konyha is előtérbe került. Hiszen ha erre gondolunk rögtön a pikáns és csípős receptek ételek jutnak az eszünkbe.

Mi most egy igazi vendégváró csípős dippel készültünk. Maga a mártogatós összeállítása nem kíván bonyolult konyhai előkészületeket vagy óriási főzőtudományt, ezzel együtt az ízek harmóniáját akkor kapjuk meg, ha legalább egy nappal korábban elkészítjük.

Hozzávalók:

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató

4 cső friss kukorica, lemorzsolva
4 szelet bacon
170 g görög natúr joghurt
1 csészényi tejföl
225 g mexikói sajtféleség reszelve
170 g csípős jalapeño, darabolva
125 g Old El Paso™ zöld chili, darabolva
3 zöldhagyma, szeletelve
1 teáskanálnyi kömény
1 teáskanálnyi cukor
½ teáskanálnyi fokhagymás só
1 csipetnyi durva só
1 zacskónyi Food Should Taste Good™ kék kukorica tortilla chips

Elkészítés:

1. Egy sütőpapíron terítsük szét a kukoricaszemeket. Grillsütőben, vagy a sütőben addig süssük, körülbelül 5-7 perc, míg barnás-ropogós nem lesz. Ízlés szerint egy kis olajjal is meglocsolhatjuk.
2. Süssük ropogósra a bacon szeleteket. Szedjük ki egy konyhai törlőpapírra, majd törjük apró darabokra.
3. Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót. Alaposan keverjük el, egy éjszakára tegyük hűtőbe.
4. Tálaljuk Food Should Taste Good™ kék kukorica tortilla chipsszel.

Lépésről lépésre:

Kezdjük a friss kukorica megpirításával Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre friss, vagy éppen nincs szezonja, megteszi a kukoricakonzerv is, de mégis csak a frissből az igazi. Terítsük széjjel a szemeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 5-7 perc között süssük ropogósra őket.

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató
Ezután jöhet a legkeményebb rész: mindent össze kell keverni. A kukoricát a sajttal, tejföllel, natúr joghurttal, zöld chilivel azaz jalapenoval, köménnyel, baconnal, újhagymával, cukorral és egy kis sóval.

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató
Keverjük össze egy tálban, és…

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató
Még mindig keverjük! Egy éjszakára érdemes a hűtőbe tenni.

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató
Természetesen ezek után már csak az maradhat, ahogy magadhoz veszel egy zacskó kék kukorica tortilla chipsszet.

Csípős kukoricás- jalapeños mártogató
Már tálalhatod is!

Jó étvágyat!

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «