Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csirkés-sajtos cassarole

0

Egyszerű, sajtos és nulla doboz tejszínes leves kell hozzá. Ez a hihetetlenül gyors cassarloe ripsz-ropsz a kedvenc vacsora opciód lesz!

Hozzávalók

12 darab édes buci
500 gramm csirke
1 csésze párolt brokkoli
2 csésze szeletelt gomba
½ csésze kockára vágott fehér hagyma
2 fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1 csésze csirkealaplé
1 csésze tej
2 csésze aprított cheddar sajt
Só, bors

Elkészítés

1.) Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2.) Enyhén forralj fel egy közepes méretű fazekat vízzel. Add hozzá a csirkét, fedd le, és tekerd le a hőfokot alacsonyra, és hagyd, hogy a csirke enyhén átfőjön. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, majd darabold fel.

3.) Eközben egy nagy serpenyőbe tegyél két evőkanál vajat, gombát, hagymát és fokhagymát közepes hőfokon. Süssd 4-5 percig amíg a gomba kiengedi magából a levet, és a zöldségek megpuhulnak. Keverd bele a lisztet.

4.) Lassan, folyamatosan kevergetve add hozzá a csirke alaplevet a serpenyős keverékhez, majd a tejet ugyanígy. Hagyd, hogy kicsit összeálljon a keverék mártássá, ekkor sózd, borsozd.

Csirkés-sajtos cassarole

5.) Vágd félbe a bucikat. Az alsó feleket tedd egy sütésálló tálba kicsit elválasztva őket. Szórd meg őket a fele sajttal.

Csirkés-sajtos cassarole

6.) Add hozzá a csirkét és a párolt brokkolit.

Csirkés-sajtos cassarole

7.) Öntsd a mártást a cassarole tetejére. Add hozzá a maradék sajtot, majd tedd rájuk a felső bucit.

Csirkés-sajtos cassarole

8.) Fedd be a tálat alufóliával, és süssd 15 percig. Majd ezután vedd le a fóliát, és folytasd a sütést még 10 percig. Melegen tálald.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «