Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Csúcsdöntő expedíciósóra

0

A Bremont arról ismert, hogy olyan órákat készít, melyek nagyon extrém körülmények között, például a repülőgép katapultülésének tesztelésétől kezdve akár 80 000 láb magasan, is megállják a helyüket.

Bremont Endurance

Most az óragyártó egy olyan darabot mutatott be, melyet úgy terveztek, hogy a világ legkeményebb környezetét is kiállja: az Antarktiszt. A Bremont az angol sark felfedezővel, Ben Saunders-szel működött együtt, hogy kifejlesszék és teszteljék az új Endurance időmérőt, miközben egy világelső címet is elértek.
Az óra elkísérte Saunders-t az első kíséret nélküli szóló szárazföldi túrára a Berkner szigettől a Déli Sarkon és a Shackleton gleccseren keresztül a Ross-selfjégig. Az expedíció 2017 novemberében indult. Az út során Saunders a híres felfedező, Sir Ernest Henry Shackleton nyomában járt, akinek 1914-ben kezdődött Imperial Trans-Antartic expedíciója az évszázad egyik legnagyobb túlélőtörténete lett, amikor a hajója fogságba esett a jégtáblák között. Annak ellenére, hogy Saunders síléceken teljesítette az expedíciót, az órát Shakleton hajója után Endurance-nak nevezték el.

Bremont Endurance
Az órát úgy tervezték, hogy kibírja a Déli Sark extrém körülményeit, és Saunders a kabátja külső részén is viselhette az expedíció során. Az órához van egy navigációs GMT mutató, képes jelezni merre van észak, és fekete számlapja van, amin egy kétirányú, mozgó zafír drágakőfoglalat, valamint narancssárga iránytű jelzőpontok vannak, amik megkönnyítik a tájékozódást nehéz látási viszonyok között is. Az Endurance-ből (6,395 dollár) 300 darab készül, melyek egy újonnan tervezett tokban foglalnak helyet, ami felfedi az automata kronométer szerkezetet, miközben képes elviselni akár 1,640 láb mélységet, és kiállja a Déli Sark kemény körülményeit.

Bremont Endurance
A Bremont Endurance nem az első óra, amely elkíséri Saunders-t egy expedíción. 2014-ben a gyártó Titanium Terra Nova modellje kísérte Saunders-t és csapattársát, Tarka L’Herpiniere-t, amikor az angol tengerész kapitány, Robert Falcon Scott szerencsétlen Terra Nova expedíciójának útvonalát járták be, melyen a kapitány összes társa életét vesztette. Saunders és L’Herpiniere felállította az elmúlt 100 év leghosszabb, ember által hajtott sarki túra rekordját azzal, hogy 1,800 mérföldet tettek meg. 2017. december 28-án Saunders 675 mérföldet tett meg 52 nap alatt, amikor elérte a Déli Sarkot a Bremond Endurance órájával, és felállította a világrekordot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «