Curtiss Warhawk: ipari műalkotás

0

Az amerikai művészi motorgyártó Confederate idén év elején lett Curtiss. Az újrabrandingelés Glenn Curtiss előtt tiszteleg, aki kétszeres sebesség rekorder motoron, és egyszeres szárazföldi sebesség rekorder (azon az egyetlen motoron, amely valaha felállította a földi sebesség rekordot), és, ami igazán fontos ebben a történetben, hogy ő volt az az ember, aki tradíciót teremtett az első amerikai V-ikermotor megépítésével.

Curtiss Warhawk

A Confederate 27 évig finom, különleges és gyönyörű V-ikermotorokat épített, de miután úgy döntöttek, hogy arról az emberről nevezik el magukat, aki a tűzköpő amerikai V-ikermotort feltalálta, a cég bejelentette, hogy inkább elektromos motorokat fog gyártani, semmint V-ikermotorokat.
Álljunk meg egy pillanatra, és elemezzük a döntés racionalitását. Egy listán, amely a top 250, aukción legdrágábban eladott motort gyűjtötte össze, a tételek 75%-a V-ikermotor volt. Az emberek szeretik ezt a típust, és ami a kis manufaktúráknak fontos, az igazán tehetős emberek, akik megtehetik, hogy a világ legdrágább motorjait vásárolják meg, imádják a V-ikermotorokat.

Curtiss Warhawk
Az elmúlt pár hónapban volt olyan pont, amikor a Conferderate…vagyis Curtiss emberei arra jutottak, hogy igazán szeretnek ilyen motorokat építeni. Mindenki örömére ennek eredményeként megépítették a limitált kiadású Warhawkot.
A Warhawk lesz az első Curtiss motor 110 éve, és V-ikermotor lesz. Valójában ez egy Confederate P51 Fighter egy másik névvel, de ha nyomon követte valaki, hogy mit csinált a Confederate az elmúlt 27 évben, akkor azt akarja, hogy hasonló relevanciával, stílussal és attitűddel folytassák a munkát – akár V-motorral, akár elektromos meghajtással, vagy akárhogy.
A probléma csak az, hogy csupán 35 darab lesz belőle, és a Curtiss elmondása szerint ez lesz az utolsó V-ikermotor, amit gyártanak. A cég, amely az első amerikai V-ikermotort feltaláló férfiről lett elnevezve, egy utolsó sorozatot gyárt a 2163 köbcentis, 150 lóerős ipari műalkotásból, melyben V-ikermotorok lesznek.

Curtiss Warhawk
Az első Curtiss elektromos motor még nem fog megjelenni a Quail Motorcycle Gathering rendezvényen Kaliforniában 2018. május 5-én, úgyhogy akik szeretnének befektetni egy motorba, de nem akarnak sokáig várni, és egy V-ikermotoros ipari csodát szeretnének, akkor itt a tökéletes (és egyben utolsó) lehetőség.
A 35 darab Warhawk ára 105,000 dollár lesz. Ha a Curtiss valóban leáll a V-ikermotorok gyártásával, nem lehet megjósolni, hogy milyen értéke lesz egy ilyen motornak a piacon.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «