Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Dakar 2015: A Peugeot már ugrásra készen!

0

Stephane Peterhansel és Cyril Despres egy vicces bemutatón már túl volt az első Dakar teszteken, de a csapat harmadik tagja Carlos Sainz ezúttal élesben mutatkozott be a Peugeot 2008 DKR változattal, amellyel a 2015-ös Dakaron a francia gyár nemcsak visszatérni szeretne korábbi sikerei helyszínére, hanem győzelemre is tör!

Ehhez nagy segítség a vadonatúj versenygép, amelyről a műtermi fotók után, immár technikai adatokkal is szolgált az oroszlános gyár. Nos, a nagymacska ugrani készül, erről a csőváz alá középre beépített turbódízel HDI erőforrás gondoskodik. A V6-os erőforrás teljesítménye 340 lóerő.

A Peugeot szerint a sikerhez elég lehet a kétkerék-meghajtás is

A Peugeot szerint a sikerhez elég lehet a kétkerék-meghajtás is

Érdekesebb adalék, hogy a “buggy-rendszerű” masina hajtáslánccal is követi a “vasszöcskék” építési elvét, így csupán kétkerék-meghajtású lesz a gép – a két hátsó kerék lesz hajtott – a döntést természetesen meg is indokolták. Ezzel a technikai megoldással jóval nagyobb kerekeket tudnak a versenygép alá szerelni, így nagyobbak lehetnek a rugóutak, és alkalmazhatnak keréknyomás-szabályozó rendszert is. Ezen felül az autó tömegére is jótékony hatással lehet a szimpla hajtáslánc. Összeségében mindez pedig több előnyt jelent azzal szemben, mint amennyit az összkerék-meghajtással nyernének.

A '80-as évek győzelmei után a Peugeot most is bízik a sikerben

A ’80-as évek győzelmei után a Peugeot most is bízik a sikerben

Ilyen technikával is lehet eredményes szerepelni a Dakaron, amelyet még a verseny afrikai történetébenJean-Louis Schlesser nyert meg saját építésű kocsijával, de a mostani indulók között is eredményesen fut és nagyon népszerű az amerikai Robby Gordon és a Hummerre. Jean-Christophe Pallier, a program műszaki vezetője azt mondja, a 2008 DKR akár egy függőleges falon is felmegy, ha kell, és 46 centis rugóútjainak köszönhetően kivételesen jól viselkedik egyenetlen útfelületen, vagy homokos talajon.

Több ezer kilométeren keresztül ez a versenyzők otthona

Több ezer kilométeren keresztül ez a versenyzők otthona

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «