Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

De Bethune DB25 – Az azték kígyó legendája

0

Az új De Bethune DB25 Quetzalcoatl a svájci óragyártó legújabb terméke, amely tisztelettel adózik az aztékok kultúrája előtt. Nem ez az első eset, hogy a De Bethune hasonló ritkasággal rukkol elő, ugyanis 2012-ben a Ninth Mayan Underworld, 2013-ban pedig a DB25 Imperial Fountain elnevezésű karórát mutatták be. Érdemes azokra is rápillantani.

De Bethune DB25 Quetzalcoatl , azték óra

Az aztékok törzsét aligha kell bárkinek is bemutatni. Olyan elképesztően gazdag kultúrával bíró civilizációról van szó, amelynek hírneve mind a mai napig fennmaradt. Legendáik ma is velünk élnek, nem csoda hát, hogy a svájci óragyártót is megihlették.

A karóra, a roppant furcsa nevét (Quetzalcoatl) a mitikus tollas kígyóról kapta, aki az aztékok szerint az egységet szimbolizálja és az idő ciklusait szabályozza. Azt, hogy milyen értékes időmérőről van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számlapja tömör aranyból készült, amelyet Michelle Rothen vésnökmester alakított gyönyörűre.

De Bethune DB25 Quetzalcoatl , azték óra

A közepén látható a már említett csodálatos kígyó, amelyet szintén aranyból faragtak ki. Alakja folyamatosan változik, hiszen a feje mutatja az órát, farka pedig a perceket.

De Bethune DB25 Quetzalcoatl , azték óra

A DB25 Quetzalcoatl természetesen nem csupán külsőleg, hanem szerkezetileg (kézi felhúzású DB2005) is a topon van. A szerkezet még saját rezgés-elnyelő rendszerrel is bír, ami lehetővé teszi, hogy az óra mindig hajszálpontos legyen – kemény igénybevétel esetén is.

De Bethune DB25 Quetzalcoatl , azték óra

A különlegességét az is fokozza, hogy limitált szériás áruról van szó. Mindösszesen 20 darabot készítettek belőle világszerte. Talán ennek is köszönhető, hogy az ára több mint 30.000.000 forint. Mélyen a zsebbe kell nyúlnia tehát annak, aki mitikus tollas (arany) kígyó farkáról szeretné leolvasni az időt.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «