Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Detox kocsma

0

A Washingtoni Nemzeti Egészségközpontban egy teljesen felszerelt bár található, ami első ránézésre igencsak furcsának tűnhet egy kórházban. Mielőtt felháborodnánk azt azért jó tudni, hogy az üvegek tulajdonképpen nem alkohollal, hanem színezett vízzel vannak feltöltve.

A különös bár létrehozásának a célja az volt, hogy így teszteljék a klinikán a legújabb alkoholistáknak szánt leszokást elősegítő gyógyszereket. Az egész bárt ennek érdekében úgy tervezték, hogy az a lehető legjobban növelje az ivás utáni vágyat, hogy így bizonyítsák azt, hogy az új gyógyszer valóban hatékonyan képes ellensúlyozni ezt a vágyat.

Drinkbár kórházban

„A cél, hogy egy valós, nagyon szigorú környezetben ellenőrizzük a gyógyszert” – nyilatkozta a projekt vezetője, Dr. Lorenzo Leggio. A legújabb szer, amivel most kísérleteznek egy hormonkészítmény, a ghrelin, amely fokozza az étvágyat és csökkenti az ivás iránti késztetést. Ez a hormon a gyomorban termelődik, de az agyban fejti ki a hatását.
AlkoholizmusA kutatók szerint van egy átfedés a receptorok működésénél a túlevés és az alkohol utáni vágy tekintetében. Dr. Leggio szerint így az eredetileg a cukorbetegség kezelésére kifejlesztett szer a ghrelin gátlása révén csökkenteni tudja majd az ivás utáni vágyat.
Egy valóban hatékony készítményre pedig nagy szükség lenne, hiszen csak az USA-ban 17 millióan küzdenek alkoholproblémákkal, miközben csak egy töredékük részesül valamilyen kezelésben. Ráadásul a jelenleg a piacon lévő gyógyszerekre (naltrexone, acamprosate) mindenki másként reagál, vannak akiknél az egyik, míg másoknál a másik szer hatékonyabb. „Reméljük, hogy egy olyan vérvizsgálatot is képesek leszünk elkészíteni, amely megmondja, hogy az adott személy a naltrexone-ra, az acamprosate-ra, vagy a ghrelinre reagál e jobban” – nyilatkozta Dr. George Koob a Washingtoni Nemzeti Egészségközpont igazgatója.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «