Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Diablo Brutale – az MV Augusta és a Pirelli közös gyermeke

0

Az MV Augusta és a Pirelli együttműködése évtizedekkel ezelőtt kezdődött, az olasz álompáros legújabb gyöngyszeme a lemeztelenített Brutale 800 egy igazán különleges kiadása.

Diablo Brutale

Az itáliai motormágusok pedig ismételten jó munkát végeztek, hiszen még a motor fényezését is az új Diablo Rosso III szupersport abroncsokhoz hangolták. A Meccanica Verghera Augusta, vagy ismertebb nevén MV Agusta számára azonban ez több mint egy marketing poén, a cég ugyanis régóta törekszik arra, hogy motorjaira amennyire az csak lehetséges a lehető legjobb minőségű olasz alkatrészek kerüljenek.

Diablo Brutale

Ennek jegyében például 2011 óta csak és kizárólag a jó nevű Pirelli abroncsait használják a motorjaikon. Az MV Agusta és a Pirelli exkluzív együttműködése pedig egyre jobban elmélyült az évek során.

 

A Brutale sorozat Massimo Tamburini utolsó tervei alapján született, mielőtt még a legendás tervező 2008-ban távozott volna a cégtől. A sorozat pedig világszerte bombasiker lett, az első F4 750-es naked superbike pedig mostanra egy 8 modellből álló családdá vált, a négyhengeres 1090 köbcentis, a háromhengeres 800-as, vagy 675-ös blokkal szerelt változatok pedig különböző konfigurációkban és teljesítményszintben elérhetőek.

Diablo Brutale

A 2015-ben bemutatkozó, harmadik generációs Diablo Rosso abroncsot az MV Augusta eredetileg a Brutale 800-as modelljéhez választotta. A Pirelli új abroncsa a népszerű Rosso II-es továbbfejlesztése kifejezetten a szupersport, a naked és a sport touring modellek igényeire optimalizálva.

Diablo Brutale

A fejlesztés során különösen azon motorosokra gondoltak az olasz cég mérnökei, akik szeretnék felfedezni a motorkerékpárjuk sportos oldalát is.
Az MV Agusta mérnökei az exkluzív Diablo Brutale modell megalkotásakor megtartották a Brutale 800-as modelljének műszaki alapjait és csak a stílushoz nyúltak hozzá.

Diablo Brutale

Matt fekete fényezés, számtalan Pirelli logó, villámokat utánzó piros csíkok, piros oldalfalú abroncsok teszik még kihívóbbá a Diablo Brutale-t. Sajnos nagy valószínűséggel az ördögi motor nem kerül sorozatgyártásba, bár a kinézetével az így is világszerte tovább fogja emelni az MV Agusta és a Pirelli márka képét.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «