fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Dombból kiemelkedő Buddha szobor

0

Egy Sapporo közelében található temetőben Tadao Ando parkosított dombbal vette körül az óriási Buddha szobrot, hogy felhívja a figyelmet a 13,5 méter magas építményre.

Ando feladata röviden összefoglalható: ki kellett hangsúlyoznia a 15 évvel ezelőtt készített szobrot. Az új beavatkozás körülöleli a szobrot, aminek csak a feje búbja látható a dombon kívülről. Ahhoz, hogy Buddha teljes valójában megmutassa magát, a látogatóknak egy 40 méter hosszú alagúton kell végighaladniuk, amely a szobor köré épített rotundához vezet.

Dombból kiemelkedő Buddha szobor

A temető az észak-japáni Hokkaido szigetén található

„A tervezés során az volt a szándékom, hogy egy élénk térbeli sorozat jöjjön létre, ami az alagút révén meghosszabbítja a várakozás folyamatát, hiszen kívülről a lényeg láthatatlan. ”- mondta Tadao Ando a Domus Magazin egyik cikkében. „Amikor a látogatók elérnek a teremhez, felnéznek Buddhára, akinek a fejét az égbolt glóriája veszi körül az alagút végében.”

Dombból kiemelkedő Buddha szobor

40 méter hosszú alagút vezet a fénnyel borított rotundához

Ando úgy jellemzi a munkát mint a tájépítészet, amelynek megjelenése az évtől függően változik. Tavasszal és nyáron a domb tele van zöld növényzettel és élénk levendulával, míg a téli hónapokban a temető hótakaróval van lefedve.

Dombból kiemelkedő Buddha szobor

Az emberek felnéznek Buddhára, akinek fejét az ég dicsfénye veszi körül

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «