Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Császári éjszakák a schönbrunni kastélyban

0

 

 

Fotó: Jürg Christandl, Sebastian Reich

Fényűző lakosztállyal várja áprilistól a császári pompára vágyó turistákat a bécsi schönbrunni kastély, a Habsburgok egykori nyári rezidenciája.

A lakosztályt, amelyet egykor az udvarban élők közeli hozzátartozói számára tartottak fenn, április 30-ától lehet kibérelni. A császári pompáért éjszakánként 699 eurót (218 ezer forint) kell fizetni fejenként. A négyszemélyes apartmanban két hálószoba, konyha és ebédlő található. A teljes fényűzésre vágyók komornyikot, lovas hintót és bentlakó séfet is bérelhetnek ott-tartózkodásuk idejére.

A pazar lakosztályt üzemeltető Austria Trend reményei szerint az apartman vonzani fogja a Kelet-Ázsiából és Európából érkező turistákat. “Az építész számára fontos volt, hogy a lakosztály olyan érzést keltsen, mintha a kastély része lenne, ugyanakkor ne a többi szoba másolata legyen” – mondta a cég szóvivője, hozzátéve, hogy olyan bútorokat kerestek, amelyek illenek az épület stílusához, de mégis elég modernek egy hotelhez.

A 400 ezer eurós (125 millió forint) felújítási munkálatok eredményeként a fényűző lakosztályt többek közt Mária Terézia-stílusú kristálycsillárok, aranyozott díszítések és selyemtapéták gazdagítják.

Az Ausztria egyik legnépszerűbb turistalátványosságának számító kastélyt 2,9 millió látogató kereste fel tavaly. Az UNESCO 1996-ban nyilvánította a világörökség részévé az épületet és kertjeit.

(MTI)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «