fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Drónok harca a Super Bowlért

0

Lady Gaga előadása a Super Bowl félidei showjában tökéletesen összefoglalta a drónokban rejlő potenciált. Amint az énekesnő a ”This Land is Your Land” című dalba kezdett, az égen az amerikai lobogó rajzolódott ki színes drónokból. A jelenlegi előírások azonban a rendezőktől a fény show előzetes rögzítését követelik meg.

A Super Bowl drónjai

Míg a fotósokra például enyhébb szabályok vonatkoznak, addig már egyenetlen egy drón repülése embertömeg felett az éjszakai égbolton is illegális. Így a Szövetségi Légiközlekedési Felügyelet (FAA) bevezetett egy mentességi programot, mely garantálja az üzemeltetőknek, hogy ezen szabályokat legálisan megkerülhessék. Ennek köszönhetően az Intel már novemberben is bevethette közel 500 drónját.

A Super Bowl drónjai
Mentesség ide, mentesség oda, néhány terület így is tiltás alá esik, így a szóban forgó houstoni NRG stadion is, ami az 51. Super Bowl helyszínéül szolgált. Habár az Intel korábban már bizonyított, az FAA nem volt hajlandó megadni az engedélyt, hogy a drónok 70.000 ember feje fölött repüljenek.


Így az Intel és az NFL a 300 drónos showt az eseményt megelőzően rögzítette. Ekkor rögzítették a már említett Lady Gaga-s introt, illetve egy különálló, 10 másodperces Pepsi logóba rendeződést is. Az Intel kiváló módját találta annak, hogy a drónok főműsoridős figyelmet kapjanak, remélhetőleg az 52. vagy 53. Super Bowlra már a nézők egy igazi élő fény showt is kaphatnak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «