Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Dronókkal erősít a Facebook

0

Lézer, műholdak, drónok – pilóta nélküli repülőgépek – és egyéb technológiák révén készül eljuttatni az internetet a világ távoli, gazdaságilag elmaradott területeire a Facebook, amely a héten közölt újabb részleteket a már korábban beharangozott merész és költséges kezdeményezésről.

“Ma megosztunk néhány részletet arról a munkáról, amelyet a Facebook Connectivity Lab csapata végez olyan drónok, műholdak és lézerek kidolgozása érdekében, amelyek lehetővé teszik, hogy mindenkihez eljuttassuk az internetet” – fogalmazott csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében Mark Zuckerberg.

A Facebook-alapító elmondta, a vállalat az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) bolygókutató részlegének, a Jet Propulsion Laboratorynak és az Ames Kutatóközpontnak a munkatársaival, valamint a napenergiával hajtott drónok gyártásában is jártas Ascenta vállalat szakembereivel működik együtt.

spain-wireless-show-5-390x285Az új laboratórium célja, hogy erősítse a Facebook és néhány technológiai óriásvállalat összefogásával létrejött Internet.org projektet. A kezdeményezés célja, hogy internethozzáférést biztosítson azon hétmilliárd ember több mint 70 százalékának, aki vr videó készítés jelenleg nem rendelkezik internettel.

“Tovább építjük ezeket a partneri kapcsolatokat, de az egész világ összekötéséhez új technológiák kidolgozására is szükség van” – hangsúlyozta Zuckerberg, aki csak néhány pontos részletet közölt a projekttel kapcsolatban és nem tért ki az időkeretekre.

Más vállalatok is próbálkoznak a Facebookéhoz hasonló missziókkal. A Google cég tavaly jelentette be, hogy rádióantennákkal felszerelt ballonokat küld a sztratoszférába a Loon nevű projekt részeként, azzal a céllal, hogy eljuttassa az internetet a világ távoli pontjaira.

(MTI/Reuters/AP) 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «