Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Drónpincér

0

A szingapúri kormány szeretné mérsékelni az olcsó munkaerő beáramlását a városállamba, ugyanakkor a vállalkozókat sem akarja nehéz helyzetbe hozni, ezért a jövőben drónokkal szeretné megoldani egyes gazdasági szektorok olcsó munkaerő iránti igényeit.

A vendéglátóipar nincs benne a legjobban fizető ágazatokban, a fiatal szingapúriak ezért nem igazán érdeklődnek a felszolgáló szakma iránt. Emiatt a legtöbb étterem kénytelen külföldi vendégmunkásokat, vagy bevándorlókat alkalmazni. A kormány tervei szerint azonban hamarosan drónpincérek vehetik majd át a külföldiek helyét az éttermekben. Az Infinium Robotics drónpincére pedig már az idei év végén szolgálatba állhat az egyik szingapúri étteremlánc üzleteiben.

Drónpincér

A drónok egy számítógépes program és infravörös érzékelők segítségével navigálnak majd az étterem belső terében. A fejlesztők szerint a 2 kilogramm teherbírású – ez 2 korsó sör, 2 üveg bor és egy pizza – drónok megbízhatóan és stabilan repülnek majd, így nem kell félni a kisebb balesetektől. De mi van akkor, ha meghibásodik a drón pincérünk?

Drónpincér

Az Infinium Robotics vezérigazgatója, Junyang Woon szerint azonban ilyen nem fordulhat elő, a beépített kamerák révén pedig annak az esélye is nulla, hogy a drónpincérek összeütközzenek egymással, vagy nekimenjenek egy vendégnek.

Drónpincér

Az első drónpincérek „munkaadója” a Timbre Group 40 drónt kíván bevetni első körben az étteremláncában. A vállalat vezetője, Edward Chia szerint azonban a drónok megjelenése nem fogja elvenni a pincérek munkáját. Sőt a pincérek feladata valójában felértékelődik majd, magasabb szintű készségeket kíván meg.

Az emberek ugyanis szeretik a pincérek gondoskodását, számítanak a szakértelmükre, a tanácsaikra, ezért a drónok csupán kiszolgálói lesznek a pincéreknek, például azzal, hogy kihozzák a konyhából a rendelt ételt vagy italt, így a felszolgálók több időt tudnak majd a vendégekkel foglalkozni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «