Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Dubaiban építik fel a földi Marsot

0

Dubai nem arról ismert, hogy bármit is félig csinálna végig; a világ legmagasabb épületétől a világ legnagyobb bevásárlóközpontjáig, a város a nagy méretek megszállottja. Az Egyesült Arab Emírségek kormánya legutóbb bejelentette, megépítik a világ legnagyobb űrszimulációs városát, amit az egyik legextravagánsabb építésze, Bjarke Ingels fogja tervezni, akinek a cége egészen egyszerűen – és stílszerűen – a BIG nevet viseli.

A Mars Dubaiban

A Mars Science City nevű projekt 176,516 négyzetméteren terül majd el, és közel 140 millió dollárból fog megépülni. A város több kupolából fog állni, beleértve egyet a csapat számára, amely egy évig a Mars szimuláció részeként a városban él majd. Számos laboratóriumi vizsgálatot fognak elvégezni ez idő alatt, főként arra fókuszálva, hogy a Mars kolónia miként tud élelmet, energiát és vizet előállítani.

A Mars Dubaiban

A város egy múzeumnak is helyet ad, ahol a legfontosabb űrbeli teljesítményeket mutatják be. A múzeum falait 3D nyomtatással a közeli Arab-sivatag homokjából készítik el.

A Mars Dubaiban

„Az Egyesült Arab Emírségek egy olyan ország, amely tisztában van az emberiség előtt álló kihívásokkal, és hogy milyen változásokon megy keresztül a bolygó” – mondja Sheikh Mohammed bin Rashid Dubai miniszterelnöke. „Hiszünk az űr meghódításában rejlő lehetőségekben, ezért nemzetközi partnerekkel és vezetőkkel működünk együtt, hogy a kutatás eredményeit felhasználva, a kezdeményezésünkkel emeljük az emberek Földi életszínvonalát.”„A projekt egy újabb lépés az ország tudományos kutatásokban betöltött vezető szerepe felé vezető úton; példát akarunk mutatni és motiválni szeretnénk másokat is, hogy csatlakozzanak, és vegyenek részt az emberiség űrbe költözésében.”

A Mars Dubaiban

A projekt a 2017-es bejelentést követően indult, és egy 100 éves tervet vázolt fel a Marsra költözéshez. A Mars 2117 Project egy hosszú-távú terv, mely több lépésből áll, mielőtt ténylegesen létre lehetne hozni egy várost a vörös bolygón a következő évszázad elején. Az első lépés 2020-ban egy pilóta nélküli szondás elindítása lesz, amely a következő évre éri el a Marsot.

A Mars Dubaiban
Dubai egyre inkább úgy néz ki, mintha egy sci-fi filmbeli város lenne; már vannak itt robotrendőrök és önvezető taxik, miért ne egészítenék ki a futurisztikus Mars város szimulációt a mixhez?

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «