Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Egérút a csúcsforgalomban

0

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója megint egy futurisztikus, ezúttal föld alatti vízióval állt elő. A Hyperlook, az okos napelemek, és az emberi elmék összekapcsolásának kiagyalója ezúttal azt mutatta be a TED-en, Vancouver-ben, hogy hogyan menekülhetünk meg a csúcsforgalomból egy nagysebességű alagúthálózaton át.

„The Boring Company”

Még decemberben, Musk egy Twitter-posztjában számolt be arról, hogy az idegesítő a los angelesi közlekedés arra inspirálta, hogy létrehozzon egy újabb társaságot, a sokatmondó „The Boring Company” néven.

„The Boring Company”

Elon Musk Boring Company-ja egy alagúthálózaton át jutttatná célba a közlekedőket

’Megőrjít a közlekedés. Egy alagutat fogok építeni, hogy kiszabadítsam a várakozó autókat…”

Májusban aztán be is mutatták a „boring mashine”-t, a SpaceX Los Angeles melletti székhelyén, ahol hamarosan megkezdődik néhány tesztalagút kialakítása is. Musk bemutatott egy rövid videót is a TED-en, annak illusztrálására, hogy miként szeretne segíteni a nagyvárosi autósokon.

„The Boring Company”

A videón láthatjuk, miként jutnak a kocsik a felszínről egy speciális platform – ahogy Musk nevezi: „korcsolya” – segítségével egy többszintes földalatti alagúthálózatba, ahol a „korcsolya” juttatja el az autókat az célállomásukig, mintegy 200 km/h-s sebességgel. Persze, egy ilyen projektet nem egyszerű kivitelezni. Nemrég fejezték be a világ leghosszabb vasúti alagútját Svájcban, ahol a munkálatok 17 évig tartottak…

’Már vettünk néhány használt gépet. Pepecselés lesz, de egy jó folyamat.”, véli Musk, akinek emberei máris a projekten dolgoznak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «